Cercetătorii italieni: Fără zahăr în organism cancerul „moare de foame”

O nouă descoperire a cercetătorilor italieni de la Institutul European de Oncologie a fost dată publicității în ultimele zile: dieta hipoglicemică și metformina pot distruge celulele canceroase. Lipsa zahărului din organism face ca tumorile „să moară de foame”, spun medicii italieni.

Cancerul poate fi învins dacă nivelul de zahăr în sânge scade și în același timp este administrată metformina

O dietă care scade cantitatea de zahăr din sânge, însoțită de administrarea unui medicament antidiabetic, declanșează o reacție în lanț lung, care ar duce la moartea celulelor bolnave.

Descoperirea a fost făcută de cercetători de la Institutul European de Oncologie, coordonat de Saverio Minucci, profesor de patologie generală la Universitatea din Milano. Rezultatele studiului, realizate în colaborare cu grupul lui Marco Foiani – director științific al IFOM și profesor de biologie moleculară la Universitatea din Milano – au fost publicate de revista științifică Cancer Cell.

Metformina este un medicament utilizat de peste 40 de ani pentru scăderea glicemiei la pacienţii cu diabet de tip 2, potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Metformina este prescrisă în special pacienţilor supraponderali, care nu pot ţine sub control nivelul glicemiei doar prin dietă şi activitate fizică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, cercetătorii cred că acest medicament ar putea fi eficient în încetinirea procesului de îmbătrânire, maladii precum Alzheimer şi Parkinson putând fi întârziate mai mult timp.