Cetățean român amendat în Italia cu peste 6 000 de euro. Conducea fără permis, fără asigurare și avea 600 de kg de cupru în mașină

Un tânăr din Italia, în vârstă de 27 de ani și de cetățenie română, s-a ales cu o amendă de peste 6 000 de euro după ce a fost prins de polițiști conducând o mașină pe autostrada A35 deși nu avea permis de conducere sau asigurare auto. Mai mult, polițiștii au găsit în mașina sa 600 de kilograme de cupru pentru care nu avea niciun fel de document care să justifice posesia.

Potrivit publicației locale Brescia Oggi, bărbatul a fost oprit de către polițiștii rutieri din localitatea Chiari, provincia Brescia, pe autostrada menționată mai sus, pentru un control de rutină. La solicitarea documentelor, polițiștii au descoperit că individul nu avea permis de conducere și nici mașina nu era asigurată.

Un control detaliat asupra autovehiculului a scos la iveală apoi și faptul că acesta transporta 600 de kilograme de cupru pentru care nu a putut furniza niciun document.

Polițiștii au fost nevoiți astfel să pună sechestru atât pe materialul neferos, cât și pe mașină, pentru o perioadă de trei luni, iar tânărul s-a ales cu sancțiuni totale în valoare de 6 229 de euro. Agenții de poliție l-au denunțat apoi pentru conducere fără permis, fără asigurare, pentru posesie de bunuri suspecte a fi furate, dar și pentru încălcarea normelor anti-COVID, aflându-se în afara regiunii în care este rezident.