Cetățeni străini din UE care lucrează în România: italienii sunt pe primul loc

Numărul străinilor care sunt cetățeni ai statelor membre din Uniunea Europeană și care lucrează în România este în prezent de 20.000, conform celor mai recente date prezentate de Inspectoratul General pentru Imigrări din țara noastră, citat de ZF.ro.

Datele arată, totodată, că în vârful clasamentului se află cetățenii italieni, circa 4.700 dintre cei 20.000 de muncitori străini din statele UE care lucrează în România provin din Italia. Pe locul doi, scrie sursa citată, se află bulgarii (peste 1.900) urmați apoi foarte de aproape de francezi (aproape 1.900) dar și de germani (1.500). Pe locul 4 se află cetățenii ungurii, cu circa 1.500 de muncitori în România.

Aceste date sunt referitoare la situația la sfârșitul anului 2017 în ceea ce privește muncitorii străini din statele membre UE dar numărul cetățenilor străini din UE care locuiesc în România, fie cu afaceri sau din alte motive, este mult mai mare.

Numai la sfârșitul anului 2015 în România se aflau 46.000 de cetățeni străini din UE, dintre care pe primul loc erau tot cetățenii italieni, cu o comunitate de aproape 13.000 de rezidenți în România, urmați apoi de germani și de francezi.