Cetățenia italiană obținută de un român din nordul Italiei. Primarul localității: „Felicitările mele familiei Frunză”

Gabriel Mihai Frunză, un român în vârstă de 36 de ani care trăiește împreună cu familia la Venasca, în Piemonte, a obținut recent cetățenia italiană. „Fac domnului Frunză și familiei sale cele mai sincere urări pentru un viitor luminos și plin de satisfacții”, a transmis primarul localității, Silvano Dovetta.

Frunză Mihai Gabriel locuiește la Venasca de 12 ani, iar de duminică, 8 decembrie, a devenit oficial cetățean italian după ce a pronunțat următoarele cuvinte: „Jur să fiu fidel Republicii și să respect Constituția și legile Statului”. O frază spusă de Gabriel cu emoție amestecată cu mândrie, în sala de consiliu a Primăriei din Venasca, în dimineața zilei de sâmbătă 7 decembrie, în fața primarului Silvano Dovetta și în prezența familiei sale.

Familia Frunză este compusă din cei doi părinți care au două fiice, Jessica Arianna și Isabella Gabriella. Fetele urmează cursurile școlii primare din Venasca, iar acum au devenit automat cetățene italiene împreună cu tatăl lor.

Gabriel lucrează de 9 ani la fabrica Michelin din Cuneo și este foarte cunoscut și respectat la Venasca, scrie ideawebtv.it.

„Vreau să exprim felicitările mele familiei Frunză pentru acest eveniment important. Sunt într-adevăr momente de mare emoție – a afirmat primarul Silvano Dovetta – pentru familiile precum cea a domnului Frunză, care de ani de zile trăiesc perfect integrate în comunitatea noastră și este întotdeauna plăcut să vedem orgoliul și emoția cu care se pregătesc pentru acest pas. Profit de această ocazie pentru a transmite domnului Frunză și familiei sale cele mai sincere urări pentru un viitor luminos și plin de satisfacții.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Citește în articolul următor totul despre cum poți obține cetățenia italiană: Vrei să obții cetățenia italiană? Trebuie să demonstrezi că vorbești și scrii bine limba italiană.