Cetățenia italiană obținută de o româncă din Italia. Condițiile pe care le-a îndeplinit

Laura Bigu, româncă și rezidentă în San Vito Lo Capo, provincia Trapani, a obținut zilele aceastea cetățenia italiană. În fața primarului Giuseppe Peraino, femeia a jurat credință statului italian: „Jur să fiu credincioasă Republicii și să respect Constituția și legile Statului”.

Laura are 35 de ani, lucrează în sectorul turismului și vorbește 4 limbi străine, scriu într-un articol cei de la Eco di Sicilia.

Primarul localității San Vito Lo Capo, care a oficiat ceremonia, a declarat adresându-se Laurei Bigu:

„Sunt încântat că ați ales să faceți din Italia casa dumneavostră și mai ales că ați ales să locuiți în localitatea noastră, unde lucrați și unde v-ați integrat perfect. Reprezentați un frumos exemplu pentru comunitate și o resursă de abilități profesionale pe care le puneți în slujba teritoriului și a întregii comunități.”

Laura Bigu împreună cu primarul localității San Vito Lo Capo, Giuseppe Peraino. Foto: Eco di Sicilia

Pentru a obține cetățenia italiană trebuie să îndeplinim anumite condiții:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform articolului 9, litera d), din Legea nr. 91/1992, cetățenia italiană poate fi cerută și obținută de un cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene numai dacă este rezident cu forme legale pe teritoriul Italiei de cel puțin 4 ani.

Venitul minim solicitat pentru prezentarea cererii de cetăţenie este de 8.500 € pentru fiecare dintre ultimii trei ani de dinaintea datei la care se prezintă cererea. Acest venit poate fi demonstrat prin intermediul declarației de venituri cu ajutorul formularelor 730 sau Unico sau prin certificarea unică CU (sau CUD).

Pe lângă codul fiscal, a permisului de şedere, dacă este cazul, a pașaportului și a cărții de identitate, toate în curs de valabilitate, cetățenii comunitari mai au nevoie de următoarele documente, în vederea obținerii cetățeniei italiene: certificatul de naștere, cazierul judiciar, dovada plății taxei de 200 de euro la oficiile poștale și a unui timbru fiscal în valoare de 16 euro.

Mai multe informații despre cum se poate obține cetățenia italiană puteți afla citind articolul: Vrei să obții cetățenia italiană? Trebuie să demonstrezi că vorbești și scrii bine limba italiană.