Chinurile unui copil de 7 ani cu tatăl plecat la muncă în străinătate: bătut și părăsit de cei care ar fi trebuit să îl ocrotească

A fost necesară intervenția ambulanței pentru a putea fi transportat la spital un băiețel de 7 ani din România, victima unei agresiuni din partea femeii care ar fi trebuit să aibă grijă de el. Copilul avea vânătăi la ochi, pe spate şi la mâini, urme ale unor lovituri cu un obiect dur căpătate de la concubina tatălui său, plecat acum la muncă în străinătate, informează Adevărul. „Victima are contuzii multiple în zona dorsală, la faţă. A spus că mama lui vitregă l-a bătut cu coada de la mătură”, a declarat Adrian Ralea, de la SAJ Buzău.

Copilul bătut de partenera tatălui său a crescut la bunici după ce a fost părăsit de mama naturală, plecată în Bucureşti. După ce i-a murit bunicul, cu un an în urmă, micuţul a fost luat de tatăl său care, între timp, a început o relaţie de concubinaj cu o femeie de 34 de ani. Aceasta are grijă de copilul iubitului ei atâta timp cât el este plecat la muncă, în străinătate.

Acum, agresoarea urmează să dea explicaţii în faţa autorităţilor care au pornit anchete. Tatăl le-a promis asistenţilor de la Protecţia Copilului că revine în ţară până la sfârşitul săptămânii, pentru a-şi face ordine în familie. El riscă să piardă dreptul de a-şi creşte copilul, dacă ancheta socială dovedeşte că nu este capabil.

Copilul este cel care suferă cel mai mult, acesta trecând până la 7 ani prin multe necazuri, de la pierderea mamei, a bunicului, la traumele emoţionale şi fizice generate de femeia care se vrea a-i fi mamă vitregă.

Copiii lăsaţi singuri acasă, în urma migraţiei economice a unuia sau a ambilor părinţi, reprezintă unul dintre fenomele sociale de amploare ale României postcomuniste, cu efecte negative asupra protecţiei drepturilor copilului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

250.000 de copii cresc fără unul sau chiar ambii părinţii, pentru că aceştia sunt plecaţi în străinătate, la muncă, ca să le ofere un trai decent. Pe mulţi dintre cei mici, plecarea părinţilor îi afectează profund, copiii ajungând să aibă rezultate şcolare mai slabe, depresie sau chiar suicid. Problema este cu atât mai gravă în cazul minorilor lăsaţi fără niciun adult care să-i supravegheze.