Mesajul unui ciclist român bolnav de cancer. Cunoscut pentru cariera sa din Italia și SUA

La un an de la diagnosticul de leucemie cronică, ciclistul român Serghei Țvetcov demonstrează puterea și determinarea de a continua să concureze, inspirându-i pe cei care se confruntă cu boli similare, informează CyclingPro.Net.

S-a născut pe 29 decembrie 1988, la Chișinău, iar din 2014 a devenit cetățean român.

Cunoscut pentru cariera sa în echipe de ciclism din Statele Unite și Italia, inclusiv o perioadă la echipa Androni Giocattoli-Sidermec, Țvetcov a fost diagnosticat în septembrie 2022 cu această formă de cancer.

Cu toate acestea, apropiindu-se de vârsta de 35 de ani, el a participat la numeroase competiții în 2023, câștigând chiar campionatul național în iunie. Pentru 2024, el are în vedere un nou proiect care vizează încurajarea celor afectați de boli similare.

Într-un interviu ciclistul a împărtășit șocul pe care l-a avut la aflarea diagnosticului:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Te consideri sănătos, un atlet, și crezi că ești invincibil, dar apoi medicii îți spun că ai cancer. A fost un șoc. Valorile scăzute ale propriilor forțe au indicat că ceva nu era în regulă. Am fost norocos. Uneori, cu cancerul, nu îți dai seama că ceva nu merge bine până nu este prea târziu. Fiind un atlet de elită, am recunoscut imediat că ceva nu era în ordine cu corpul meu”.

Deși leucemia cronică nu poate fi vindecată, tratamentul actual îi permite să mențină boala sub control.

Serghei Țvetcov rămâne optimist și concentrat pe cariera sa, chiar dacă recunoaște că nu va mai concura în cursele mari:

„Nu voi mai face Grand Tours, dar sunt încă ciclist și rămân competitiv. Titlul național câștigat în România anul acesta a fost pentru mine extrem de emoționant”.

Închizând sezonul 2023 cu succes, Țvetcov privește către viitor cu entuziasm, având în plan lansarea unui proiect axat pe gravel (ciclism pe drumuri neasfaltate).

El își dorește să răspândească mesajul că supraviețuirea este posibilă în cazurile de cancer și să inspire persoanele care se luptă cu boli grave:

„Intenționez să demarez un proiect gravel și să transmit oamenilor că pot reuși să înfrunte boala. Ideea principală este să trimit un mesaj de încurajare și să inspir persoanele care se confruntă cu maladii identice. Vreau să promovez un stil de viață sănătos și să creez conținut educativ pe rețelele de socializare. Dacă pot să o fac eu, pot și ei!”