Cinci muncitori morți în Italia, la locul de muncă. Au inhalat substanțe toxice

UPDATE: Muncitorii erau toți de naționalitate italiană.

Acestea sunt numele victimelor (împreună cu vârstele cunoscute momentan): Epifanio Assazia în vârstă de 71 de ani; Giuseppe Miraglia, Roberto Raneri în vârstă de 50 de ani; Ignazio Giordano în vârstă de 59 de ani și Giuseppe La Barbera.

Știrea inițială:

Accident îngrozitor luni, 6 mai, în conductele unei stații de ridicare a apelor uzate administrată de compania municipală de apeducte (Amap), în Casteldaccia, provincia Palermo.

Cinci bărbați și-au pierdut viața după ce au rămas blocați într-un canal în timp ce efectuau lucrări de întreținere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei cinci au decedat după ce au respirat substanțe toxice, în timpul operațiunilor de întreținere a structurii subterane, informează La Repubblica.

Șapte lucrători se pare că au rămas blocați într-un canal, în timp ce efectuau lucrări în sistemul de canalizare și au respirat vapori toxici. Cinci au murit pe loc.

Unul dintre aceștia, salvat de pompierii care au intervenit rapid, a fost extras din subteran și transportat de urgență cu elicopterul la Spitalul Policlinico din Palermo, unde a fost internat în secția de terapie intensivă.

Un altul, care a reușit să dea alarma, a fost transportat de asemenea la spital, în condiții mai puțin grave.

Autoritățile continuă să investigheze situația pentru a stabili numărul exact de victime.

Potrivit primelor informații, muncitorii lucrau în canalele din apropierea cramei Corvo, fără a fi raportate defecțiuni structurale. Se presupune că au inhalat hidrogen sulfurat (un gaz lichefiat, incolor, otrăvitor, foarte toxic).

La fața locului au intervenit echipaje de ambulanță și pompieri, iar poliția s-a deplasat pentru a investiga circumstanțele exacte ale tragediei.

Până în acest moment, nu s-a făcut public numele victimelor, naționalitatea lor sau cauza exactă a intoxicației.