Cinci români din Italia intrați în țară pe la vama Nădlac au fost diagnosticați cu coronavirus

Sute de maşini, autocare şi TIR-uri au intrat în ultimele zile în România prin Vama Nădlac. Printre cetățenii care au intrat pe teritoriul țării noastre au fost și persoane care, după analizele de rigoare, s-a descoperit că sunt infectați cu coronavirus. Cinci bărbați care s-au întors din Italia au fost diagnosticați astăzi cu coronavirus, iar un transportator era descoperit pozitiv la testul pentru Covid-19 încă de marți seară.

Cei 5 ar fi luat virusul de la transportatorul contaminat cu Covid-19, a precizat Digi24 pe postul național de televiziune.

Sunt 5 bărbați cu vârste de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani. Ei au venit din Italia în data de 9 martie 2020 și au intrat în contact cu un transportator diagnosticat și el cu coronavirus.

Cetăţenii care intră în ţară, fie ei români sau de altă naţionalitate, şi vin din așa-numitele zone „roșii” afectate de COVID-19 (coronavirus) sunt transportați obligatoriu în centrele de carantinare din județele de care aparțin. Autoritățile formează convoaie de cel mult 10 mașini, iar aceste convoaie sunt însoțite de către echipaje ale Poliției și ale Jandarmeriei către centrele de carantină.

Dacă cetățenii sunt din alte județe decât județul Arad, spre exemplu, aceștia sunt transportați în convoi până la limita următorului județ, unde convoiul este preluat de către echipaje ale Inspectoratele de Poliție din județele respective.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În România a crescut rapid numărul cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus, dacă ieri, marți, 10 martie, erau doar 17 cazuri, astăzi numărul lor se ridică la 44.