Cinci români, prinși în Italia cu 600 de kg de pește pescuit ilegal. Amendați și denunțați

Cinci cetățeni români au fost prinși în provincia Rovigo (Veneto) cu peste 600 de kg de pește pe care îl pescuiseră în mod ilegal. Denunțați și amendați de polițiști.

Agenții secției de poliție de stat Porto Tolle, conduși de comisarul Giacomo Maggio, după o urmărire care a durat câteva ore și s-a încheiat în apropiere de Arquà Polesine, au oprit două vehicule în care se aflau cinci cetățeni români, informează Il Resto del Carlino.

Polițiștii au găsit în interiorul autovehiculelor peste 600 kg de pește, inclusiv exemplare de crap, somn și chefal, precum și toate echipamentele folosite de braconieri.

Cantitatea de pește găsită în mașini a fost sechestrată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La perchezițiile autovehiculelor polițiștii au mai găsit asomatoare electrice care le-au permis celor arestați să prindă cantități mari de pește într-o perioadă scurtă de timp, baterii, bărci de cauciuc, plase și bocanci impermeabili.

Cei cinci cetățeni români au fost denunțați pentru infracțiunea de braconaj de pește.

De asemenea, au fost amendați cu 15.000 de euro pentru activități de pescuit în lipsa unui permis profesional, în zone și intervale orare interzise și transport de pește în condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, deoarece vehiculele oprite nu aveau camere frigorifice.