Italia: Cine este românul care a apărat polițiștii italieni de pietrele aruncate asupra lor. Felicitat de autorități

În seara zilei de 22 octombrie, în gara din Lecce (Puglia), un cetățean de origine nigeriană, în vârstă de 24 de ani, a refuzat să prezinte documentele de identitate la cererea agenților de poliție care efectuau un control de securitate în incinta gării. Nigerianul a început să se agite și cuprins de o furie oarbă a pus mâna pe un pietroi mare, care cântărea peste 3 kilograme, cu intenția de a-l arunca spre polițiști. În momentul respectiv, un tânăr român în vârstă de 30 de ani, aflat în apropierea agresorului, a sărit asupra sa trântindu-l la pământ. Conaționalul nostru, în acțiunea de a împiedica gestul violent al nigerianului, s-a lovit la cap și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Șeful Poliției din Lecce, Leopoldo Laricchia, a dorit să-l invite în biroul său pe cetățeanul român Drăgan Fănel Viorel, în vârstă de 30 de ani, căruia să-i mulțumească personal pentru curajul și altruismul pe care l-a demonstrat în timpul agresiunii, aruncându-se între agresor și polițiștii de serviciu. Un gest curajos care i-a procurat o rană la cap, dar care a  împiedicat piatra să lovească agenții de poliție. „Aceast tânăr a venit în țara noastră să caute o slujbă, acum doarme la Masseria Ghermi, un centru de adăpost pentru persoanele fără locuință, ar fi frumos dacă cineva din comunitatea noastră i-ar da o mână de ajutor ca să găsească un loc de muncă și posibilitatea de a se integra în comunitate.”, a spus șeful poliției, Leopoldo Laricchia, citat de Telerama News.

Fănel Viorel Drăgan felicitat de Leopoldo Laricchia

Bărbatul nigerian a fost astfel blocat și arestat, el va trebui să răspundă și pentru infracțiunea de vătămare corporală agravantă.