Un român care circula cu inscripțiile „Carabinieri” și „112” pe mașină s-a ales cu dosar penal

Un bărbat în vârstă de 48 de ani care și-a lipit pe mașină autocolante cu inscripțiile „Carabinieri” și „112” s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de polițiști în trafic.

Imaginile cu autoturismul Alfa Romeo, înmatriculat în Germania, au fost publicate inițial pe Facebook în urmă cu două zile și tot în aceeași zi autoritățile au anunțat că șoferul s-a ales cu dosar penal.

Mașina cu inscripțiile carabinierilor parcată în localitatea Drăgănesti-Olt. Foto: Titel Steel/Facebook

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănesti-Olt au depistat în trafic un bărbat, de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având aplicate autocolante cu inscripția “Carabinieri” si “112” pe părțile laterale, capotă motor și capotă portbagaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu

„Având în vedere că inscripțiile identificate pe autoturism prezintă elemente similare cu inscripțiile unei autorități publice din Italia, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsurile legale”, a mai transmis Grigorescu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Multe persoane s-au amuzat, pe Facebook, la postarea cu imaginile mașinii în cauză, dar sunt și persoane care consideră incorectă decizia autorităților.

„Gogule ai pus-o! Te caută meliția taman din «Italea» unde ai «cules portofele»”, a comentat Mihai.

„E sub acoperire!! :))))??”, a scris Gabi.

„Vai mama noastră, în UE sunt N mașini inscripționate, uitați-vă și voi pe net la meet-uri, prezentări… plus că mașina are nr de D (Germania – n.r.) iar CARABINIERI sunt în IT, poate fi cumpărată în urma unei licitații sau chiar omologată în D cu acele inscripții….
D este o țară civilizata și atât timp cât plătești pentru un lucru, îl poți folosi și te poți bucura de el pe deplin, nu mai căutați cârcota sau hate”, a ținut să precizeze George.

„Toți polițiști din Drăgănești știau de ea… nu s a sesizat nimeni până nu au văzut o pe Facebook… mdea!!!”, a comentat și Paul-Gheorghe.

„O mașină super… Inscripția este diferită de cea a CARABINIERILOR, și dacă e omologată nu văd cu ce deranjează… Cum spunea cineva, VINE DINTR-O ȚARĂ CILIVIZATĂ… Dar a ajuns unde nu trebuie”, a adăugat și Traian.

@rotalianul