Claudiu, tânăr român de numai 18 ani din Italia, a murit înecat în mare

Locuia în România până de curând și împlinise 18 ani în luna mai a acestui an, dar în urmă cu o lună și jumătate Claudiu a decis să vină în Italia, în localitatea Buccino din provincia Benevento, unde locuiește tatăl său.

Nu era prima dată când se afla în Italia, tânărul nostru conațional fiind crescut la Buccino până la vârstă de 13 ani. Apoi s-a întors în România cu mama sa, dar după ce a devenit major a decis să revină în Italia pentru a căuta un loc de muncă, mai ales că avea nevoie să urmeze și un tratament medical aici.

În cursul zilei de astăzi, 4 august 2019, Marian Claudiu Munteanu și tatăl său au decis să meargă la mare în cadrul unei excursii cu autocarul organizate la Buccino, iar destinația era plaja liberă din fracțiunea Scauri a localității Minturno (provincia Latina). Dar ceea ce trebuia să fie o zi frumoasă și relaxantă pentru cei doi români s-a transformat într-o tragedie în numai câteva minute, fiindcă în jurul orei 13:00 tânărul de numai 18 ani a decedat.

Potrivit surselor locale, Claudiu se pare că s-a simțit rău când se afla în apele mării și s-a înecat, fără ca cei de pe plajă să-și dea seama prin ce trecea tânărul. Abia atunci când cineva a observat trupul băiatului plutind în apă și-au dat seama ce s-a întâmplat și în ciuda eforturilor unor persoane de a-l resuscita, făcându-i masaj cardiac, pentru Claudiu era prea târziu să se mai poată face ceva.

Nici măcar echipa medicală de pe ambulanță, care oricum sosise abia la 20 de minute după ce a fost chemată, nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Trupul conaționalului nostru a fost transportat apoi la spitalul din Cassino, provincia Frosinone, unde va fi executată autopsia pentru a se descoperi cauza exactă a decesului. Între timp, autoritățile locale investighează circumstanțele în care a avut loc decesul pentru a afla dacă pe plajă trebuia să fie prezent un salvamar și dacă se mai putea face ceva pentru a împiedica această tragedie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Atât tatăl lui Claudiu cât și el însuși erau foarte cunoscuți și apreciați în Buccino, unde locuiau. Întreaga comunitate de acolo s-a întristat când a aflat despre moartea tânărului, iar proprietarul firmei unde tatăl lui Claudiu lucrează, Vincenzo Benedetto, precum și consilierul de la primărie, Vincenzo Iuliano și avocatul Pasquale Matera s-au deplasat la Scauri pentru a fi alături de bărbatul român în aceste clipe și pentru a-i oferi susținerea morală sau juridică de care are nevoie în aceste momente.

Primarul localității, Domenico Matera, a decis de asemenea să anuleze toate spectacolele programate pentru astăzi în localitate din respect pentru familia de români care trece prin aceste momente de suferință.

„Suntem distruși cu adevărat. L-am văzut crescând, l-am văzut întâi fiind copil, apoi adolescent: a mers la școală, s-a jucat în parc cu copiii noștri. În această seară Cladudiu ar fi trebuit să se distreze alături de noi, aici. Nu avem cuvinte”, a declarat întristat primarul localității.

„Împlinise 18 ani în luna mai și venise aici acum o lună și jumătate din două motive: voia să găsească un loc de muncă și urma un tratament, tratament care prevedea printre altele expunerea la soare și la aerul de mare, de aceea a mers cu autobuzul la Scauri… apoi s-a întâmplat această tragedie”, a mai adăugat primarul.

„Cunoscut și îndrăgit de toți, suntem alături de el și nu-l vom lăsa singur”, a mai spus Matera vorbind despre tatăl lui Claudiu.

Video de pe plaja unde a avut loc tragedia

Sursa video: actionstreamtv