Cleopatra, moartă în Italia după ce a fost răpusă de o boală nemiloasă. Fiul ei se zbate acum să o îngroape pe pământul natal

Matei Cleopatra, o româncă în vârstă de 64 de ani care în urmă cu mulți ani a decis să ia calea străinătății pentru a munci în Italia, unde se afla deja iubitul ei, a fost răpusă recent de o boală, iar acum singurul său fiu se zbate să își aducă mama acasă.

matei-cleopatra
Matei Cleopatra, 64 de ani, răpusă de o boală nemiloasă în Italia. Sursă foto: Alina Cărăbuș/GoFundMe.com

Conform celor relatate de prietenele și familia Cleopatrei, aceasta a murit la data de 3 iulie 2024 la Ancona, provincia italiană cu același nume din regiunea Marche.

Conaționala noastră, care era originară din București, a locuit în Italia timp de 12 ani, unde și-a găsit sfârșitul după ce a fost diagnosticată cu cancer la ficat, ne-a transmis nepoata ei, Geanina.

Fiul Cleopatrei este singurul care mai rămâne în urma ei, fiindcă femeia nu avea frați sau surori, iar soțul a murit cu mulți ani în urmă.

Devastat de pierderea suferită și fără resursele financiare necesare pentru a-și aduce mama acasă pentru o înmormântare creștinească, fiul româncei noastre i-a cerut ajutorul Alinei Cărăbuș, o antreprenoare româncă din Italia care se ocupă cu repatrierea persoanelor decedate în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alina a deschis astfel o strângere de fonduri pe platforma GoFundMe în speranța că va reuși să adune suma de 2.600 de euro necesară pentru repatriere, dar până în acest moment s-au adunat numai 250 de euro.

„Ca de fiecare dată, apelez și eu la bunătatea oamenilor deoarece familia nu se aștepta la acest necaz și nu au posibilitate economică”, a scris ea pe pagina strângerii de fonduri.

Potrivit celor povestite de Ștefania, o prietenă de-a româncei decedate, care a lansat și ea un apel pe Facebook pentru solidaritate, Cleopatra a dus o viață de coșmar în ultimii ani.

Ajunsă în Italia, a lucrat o perioadă ca badantă, apoi ea și iubitul ei au ajuns să trăiască pe străzi, din diferite motive.

Ulterior, iubitul Cleopatrei a ajuns la încihisoare, iar ea a găsit de lucru ca menajeră în casa unui italian.

Acesta o exploata fără milă însă și nici măcar nu o plătea pentru munca prestată, situație care a durat până la decesul femeii, a mai precizat prietena acesteia.

Regăsindu-se în fața acestei tragedii și a neputinței de a o înmormânta pe conaționala noastră în țara natală, familia și prietenele acesteia apelează la generozitatea comunității românești, cerând ajutor pentru a strânge suma necesară.

În acest sens, Alina Cărăbuș a contactat și Biserica Ortodoxă din Ancona, unde părintele Ioan și membrii comunității românești se mobilizează pentru a strânge fonduri.

Acest apel umanitar ne oferă șansa de a fi alături de o familie îndurerată, de a contribui la un gest de omenie și de a-i ajuta să-și aducă draga mamă acasă pentru a-și găsi odihna veșnică.

Cei care vor să doneze, pot accesa oricând următorul link pentru a face o donație: https://gofundme.com/f/repatriere-decedat-matei-cleopatra