Clipe de groază în Italia, o tânără a fost salvată în ultima clipă de la sinucidere de un polițist

Clipe de groază vineri, 2 septembrie, în jurul orei 11:00, la Chiesa degli Scalzi din Veneția, la numai câțiva pași de gara Santa Lucia, unde o tânără a urcat pe acoperiș cu intenția de a se sinucide, dar a fost salvată la timp de un polițist care a prins-o de braț chiar în momentul în care fata s-a aruncat în gol.

Scena a fost filmată de trecătorii îngroziți, care au văzut-o pe tânără urcându-se pe schelele aflate în jurul bisericii și au anunțat poliția. Imediat la fața locului a sosit o patrulă, iar unul dintre agenți, Alberto Crispo, originar din Grassano, provincia Matera, s-a urcat la rândul lui pe acoperișul bisericii și a reușit să o apuce de braț tocmai când fata s-a lăsat să cadă în gol. Aplauze imediate din partea celor prezenți care au trăit acele momente interminabile cu sufletul la gură.

„Eram în tură cu colegul Gianluigi Calabrese, lângă gara Santa Lucia. O observasem deja pe fată pentru că avea o rochie de culoare foarte aprinsă și stătea pe treptele bisericii. Părea că citea o carte, dar avea o față tristă, îngrijorată”, a povestit polițistul salvator conform La Repubblica.

„La scurt timp, un trecător ne-a oprit și ne-a arătat-o ​​pe femeia care între timp reușise să ajungă pe acoperișul bisericii, urcând pe o schelă. Am recunoscut-o imediat pentru rochia portocalie, era fata de mai înainte. Fără să ne gândim o clipă ne-am urcat pe schele pentru a ajunge la ea. Când am ajuns în vârf am văzut-o stând cu spatele, apoi s-a prins cu mâinile de tuburile de metal și s-a lăsat în gol, și-a dat drumul la o mână și am prins-o de cealaltă exact la timp!”, a explicat Alberto Crispo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânăra, de origine franceză, în vârstă de 20 de ani, a fost preluată de echipajul sanitar de la 118 sosit la fața locului. Ea se află la spital și ar fi aceeași persoană care a căzut în apă sâmbăta trecută la Rio di Palazzo, lângă Palatul Dogilor. Conform presei italiene fata ar avea probleme de sănătate mintală.