Cofetăria unei românce din străinătate, lăudată de primarul localității: „Prăjiturile sunt delicioase”

Claudia Matei, originară din Slănic Moldova, a devenit o prezență marcantă în Watford, un oraș aflat în apropiere de Londra, datorită talentului său culinar remarcabil.

Cu cofetăria sa situată pe Watford High Street, Claudia a reușit să cucerescă nu doar gusturile localnicilor, dar și inima primarului orașului, Peter Taylor.

Într-o zi mohorâtă de noiembrie, Peter Taylor, un bărbat elegant, îngrijit și îmbrăcat impecabil, a vizitat cofetăria Claudiei ca un client obișnuit. Acesta a comandat câteva prăjituri, fără ca Claudia să bănuiască cine este.

Câteva zile mai târziu, primarul s-a întors, dezvăluindu-și identitatea: „Mă numesc Peter Taylor și sunt primarul din Watford”.

Această întâlnire a surprins-o pe Claudia, care inițial s-a temut că ar fi putut greși cu ceva. Totuși, primarul a asigurat-o că în Anglia calitatea este apreciată și răsplătită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Claudia, emoționată, s-a prezentat: „My name is Claudia, Claudia Matei, and I am from Romania”.

photo_2023-11-29_16-30-18
Sursa foto: Facebook/Peter Taylor – Mayor of Watford

Primarul a dezvăluit motivul pentru care s-a întors în cofetărie: savarinele și amandinele oferite erau „cu adevărat delicioase”, iar magazinul impresiona prin curățenie și eleganță.

De asemenea, Claudia a aflat de la Mr. Taylor că româna este a doua limbă vorbită în comunitatea locală, după engleză, și că românii sunt apreciați pentru hărnicia și calitatea muncii lor.

Grație dedicării și talentului său, Claudia Matei nu doar a impresionat comunitatea locală, dar a devenit și un model de urmat pentru diaspora română.

Cofetăria ei, un colț de Românie în inima Angliei, continuă să fie un simbol al calității și ospitalității românești.

Pe pagina sa de Facebook, primarul din Watford a lăudat cofetăria Claudiei:

„În această postare, faceți cunoștință cu echipa de la Patiseria Krantz din Centrul orașului Watford. Răsfățați-vă papilele gustative cu aromele irezistibile de la patiserie! De la prăjituri minunate la biscuiți delicioși, bunătățile lor sunt coapte la perfecțiune. Veniți să savurați dulceața astăzi!”