Colinde românești în Italia. Copiii au fost răsplătiți cu dulciuri de primarul localității Santa Croce Camerina

Sâmbătă, 19 decembrie, la Santa Croce Camerina, în Sicilia, într-un cadru restrâns, un grup de copii români au făcut să răsune, pentru prima data în acest oraș italian colindele noastre strămoșești. Cu drapelul românesc în suflet și la brâu, ne-au încântat și ne-au umplut sufletul de bucurie.

Florile dalbe, Moș Crăciun, O ce veste minunată, dar și „A Natale puoi” au răsunat în frumoasa piață centrală a orașului. Mesajul nostru este un mesaj de speranță, colindele noastre cu origini dacice au dăinuit în timp și au trecut granițele.

Colinde românești la Santa Croce Camerina (Sicilia)

Vrem să transmitem lumii întregi că tradiția, cultura, nu s-au oprit în loc și o să fie totul bine. Onorurile de casă le-a făcut domnul primar Giovanni Barone, un foarte bun prieten al comunității noastre, care a oferit colindătorilor dulciuri, așa cum se obișnuiește în tradiția românească.

Colinde românești la Santa Croce Camerina (Sicilia). Colindătorii au fost răsplătiți cu dulciuri chiar de primarul localității

Ca vicepreședinte al asociației Proloco Kamarinense mulțumesc colegilor mei pentru susținere, mulțumesc din suflet copiilor care au arătat impecabil în costumele populare, părinților care au avut această inițiativă și, nu în ultimul rând, primarului Giovanni Barone și administrației locale.

Cornelia Nicola, vicepreședinte al asociației Proloco Kamarinense, împreună cu micii colindători români

Cu speranța că mesajul nostru a ajuns la sufletele voastre vă urez sărbători fericite pline de lumină și speranță!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cornelia Nicola, vicepreședinte Proloco Kamarinense