Como: mamă româncă în vârstă de 27 de ani naște în mașina din parcarea spitalului

Într-un mod cu totul inedit o mamă româncă în vârstă de 27 de ani a adus pe lume ieri o fetiță, nu în sala de nașteri așa cum ar fi firesc, ci în mașina personală, în timp ce staționa în parcarea spitalului Sant’Anna din Como, regiunea Lombardia din nordul Italiei.

Ajunși în parcarea spitalului în care femeia urma să dea naștere copilului, soțul ei a alergat să ceară ajutorul infirmierilor pentru a transporta-o la repartul maternitate. Dar planurile fetiței năzdrăvane care urma să se nască erau cu totul altele, se grăbea să vină pe lume, astfel încât tânăra mamă româncă simțind că fericitul moment e aproape, a apăsat îndelung și cu toată puterea sa claxonul mașinii pentru a atrage atenția că venirea pe lume a fiicei sale nu mai putea fi amânată pentru nici măcar o clipă!

- Continuarea după publicitate -

În momentul în care tatăl s-a întors grăbit la mașină, fetița celor doi se născuse deja. Alertați de claxonul puternic, au sosit în scurt timp și gardienii interni ai spitalului care au avertizat imediat la rândul lor medicul de gardă și obstetricianul despre ceea ce se întâmpla. Întreaga echipă medicală a intervenit, alergând cât mai repede posibil spre parcare pentru a asista mama româncă, relatează Corriere.

Fetița, născută ieri noapte la ora 00:27, a fost înfășurată într-o jachetă a unei asistente medicale și transportată în spital, ținând cont de frigul nopții. Iar pe parcursul întregii zile următoare, pe coridoarele spitalului „Sant’Anna din San Fermo della Battaglia” din Como, nu se vorbea despre nimic altceva decât despre curajul mamei românce și al copilului ei.