O companie italiană construiește centura ocolitoare a unui mare oraș din România

Un constructor de drumuri italian lucrează la centura Sud a orașului Timișoara. În 25 martie 2020, compania italiană Tirrena Scavi Spa a început lucrările la varianta de ocolire sud a municipiului Timişoara, în lungime totală de 25,69 km. Lucrările se desfăşoară într-un ritm cum rar se poate vedea pe şantierele din România, scrie Adevărul.

Antreprenorul italian și-a luat rolul în serios iar acum sunt mai multe puncte de lucru pe viitoarea şosea de ocolire Timişoara Sud.

Centura Sud a orașului Timișoara. Foto; Adevărul

Construcţia a început în zona localităţii Utvin, cu decopertarea stratului vegetal, nivelările şi compactările culoarului de drum. În acelaşi sector, la km 2+380, au început săpăturile pentru amenajarea unei podeţ şi s-au făcut treceri provizorii peste două canale de irigaţii. Mai departe, în zona comunei Moşniţa Nouă, continuă lucrările de decopertare, dar şi forajele pentru piloţi la km 18+117. De la km 19+300 spre km 20 s-a stabilizat terenul cu dorosol. În zona Ghiroda s-a realizat un sector experimental unde a fost verificată calitatea unui pământ dintr-o sursă pentru umplutură (km 19+450 –km 19+600).

Centura Sud a orașului Timișoara. Foto; Adevarul

Finanțarea contractului în valoare de 272,4 mil. lei, fără TVA, (aproximativ 58 mil. euro) se face din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a contractului este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie ofertată de antreprenorul câştigător este de 10 ani.

Compania Tirrena Scavi SpA Italia Sucursala Cluj a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 64 mil. lei (14 mil. euro), un profit net de 8,2 mil. lei (1,8 mil. euro), cu un număr mediu de 62 de angajaţi, potrivit Ministerului Finanţelor. Tirrena Scavi SpA a finalizat în toamnă lucrările la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1, Autostrada Braşov-Târgu Mureş- Cluj-Oradea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI