Comunicat de presă: ROchannel Diaspora TV a ajuns în Italia

Duminică  20 iunie 2021, ROchannel Diaspora TV  a ajuns în Italia. O nouă televiziune cu transmitere în limba română pentru românii din Italia și care poate fi urmărită GRATIS la nivel Național în Digital Terestru pe Canalul 828,  prin intermediul tehnologiei  DVB-T2  și  HBB-TV.

Această tehnologie este deja prezentă în toate echipamentele noi de televiziune începând cu 2017 până în prezent și din septembrie 2021 va fi disponibilă și pentru decodoarele care se atașează televizoarelor de generație veche, după ce sistemul DVB-T (mpg 2) va fi închis definitiv.

 Înființată datorită experienței de un deceniu ale unor antreprenori experți în comunicare și divertisment, ROchannel Diaspora TV este o televiziune semi-generalistă  cu programe și transmisii TV originale, realizate atât în ​​studiourile din România, cât și în noile studiouri prezente în Italia, prilej de a instaura un raport direct cu cei din comunitatea română și moldovenească prezentă în Italia. ROchannel Diaspora TV este de asemenea un punct de referință pentru Instituții, Asociații, Reprezentanți ai cultelor religioase, dar și cetățenilor care vor dori să expună realitățile vieții cotidiene, al activităților pe care le desfășoară și  problemele cu care se confruntă. Tematică principala a programelor va fi aceea de informare, de divertisment, dezbateri socio-culturale și religioase.

ROchannel Diaspora TV poate fi urmărită pe 80% din teritoriul italian prin canalul unic LCN 828, iar prin intermediul aplicațiilor este disponibilă pe Smart-Phone, Tablete, pe Android și Apple iOS Tot prin intermediul aplicațiilor pot fi efectuate și transmisiile în live streeming în toată Europă și în întreaga lume.

În prezent, pe canalul 828 în Digital Terestru, sunt disponibile informațiile cuprivire la schimbarea  cu nouă tehnologie DVB-T2 și la posibilitatea de a viziona ROchannel Diaspora TV  în regim HBB-TV.  De asemenea sunt disponibile codurile de bară QR ce permit descărcarea aplicațiilor pentru Smart-Phone și Tablete în mod gratuit. Începând cu dată de 15 septembrie 2021 canalul va efectua transferul definitiv pe semnal DVB-T2, în mpg 4.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

ROchannel Diaspora TV a luat ființă fără contribuții guvernamentale, italiene sau românesti, în consecință  va fi echidistant și liber de orice interferență politică. Acesta va fi sprijinit și susținut numai  cu ajutorul fondurilor private și comerciale, prin urmare în perioada următoare de vară, conducerea ROchannel Diaspora TV are că obiectiv finalizarea tuturor colaborările cu antreprenorii și partenerii interesați de acest proiect în Italia, pentru a asigura astfel dezvoltarea să independentă și profesională.

De înțeles faptul că, acest proiect este de asemenea, un mijloc excelent de comunicare și promovare pentru antreprenorii din toate mediile de afaceri, indiferent de naționalitate, interesați în a dezvoltă și promova propria afacere prin intermediul ROchannel Diaspora TV ce acoperă aproximativ un milion și jumătate de telespectatori, inclusiv românii și moldovenii prezenți în Peninsulă.

MANAGEMENTUL  ROchannel  TV