Concert dedicat Sărbătorii Muzicii de la Roma 2019 la Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia”

Joi, 20 iunie 2019, ora 19:30, în Sala Academică a Conservatorului de Muzică „Santa Cecilia” din Roma (Via dei Greci 18), Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma și membrii cluster-ului EUNIC Roma: Forumul Austriac de Cultură din Roma, Institutul Bulgar din Roma, Ambasada Republicii Croația în Italia, Goethe – Institut Rom, Biblioteca Europeană din Roma, Ambasada Republicii Malta în Italia, Institutul Polonez din Roma, Accademia di Romania in Roma, Institutul Slovac din Roma, Institutul Cervantes din Roma, Centrul Culturale Turc din Roma, Reprezentanța în Italia a Comisiei Europene și Academia Ungară din Roma, în parteneriat cu Academia Belgiei în Roma, Academia Danemarcei în Roma, Ambasada Finlandei în Italia și Ambasada Republicii Serbia în Italia, organizează concertul „INVITAȚIE LA OPERĂ: DE LA MOZART LA BIZET”.

Concertul organizat cu ocazia Sărbătorii Muzicii de la Roma 2019 va fi susținut de Orchestra de Cameră a Conservatorului de Muzică „Santa Cecilia” din Roma. Dirijor M° Michelangelo Galeati.

Protagoniștii concertului de operă vor fi studenții conservatorului: Olimpia Pagni, soprană; Desirée Giove, soprană; Moe Iwasaki, soprană; Ling Han Fei, tenor; Federica Tuccillo, mezzosoprană și Sangjin Jang, bas. În program piese de: W. Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni e Georges Bizet.

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Michelangelo GALEATI – violoncelist și dirijor

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Michelangelo Galeati a absolvit Conservatorul „Rossini” din Pesaro, Accademia Nazionale di Santa Cecilia din Roma, absolvent al DAMS –Universitatea din Bologna, a absolvit secția de dirijat din cadrul Conservatorului de Muzică „Santa Cecilia” din Roma, ulterior obținând și diploma de Master la Universitatea Tor Vergata din Roma. Activitatea sa ca solist, dirijor și membru al grupului cameral Polimnia Ensemble, s-a desfășurat atât în cele mai importante săli de concerte italiene (Sala Verdi din Milano, Accademia Santa Cecilia din Roma, Teatro San Carlo din Napoli, Filarmonica Laudamo din Messina, Nuova Consonanza Roma, Teatro Paisiello din Lecce, Teatro dell’Opera din Sanremo, Maggio Musicale Fiorentino din Florența, Giovine Orchestra Genovese, Auditorium Fondazione Cariplo din Milano, Teatro Comunale din Aquila, Auditorium Parco della Musica din Roma), cât și în străinătate: Franța, Marea Britanie, Portugalia, Elveția, Ungaria, Austria, Spania, Turcia, Finlanda, Japonia, Columbia, Germania, Canada, Lituania, Croația și Rusia.

Din 2007 dirijează în mod regulat Berliner Syphonikern Orchestra din Berlin, cu care efectuează lungi turnee în China alături de Lior Shambadal. Este profesor la Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma unde coordonează și departamentul de relații internaționale și programul Erasmus+.