Italia: Concert extraordinar de muzică clasică susținut de artiști români la Vasto

Luni, 23 iulie, la Vasto, pe malul Mării Adriatice a avut loc un eveniment cultural de excepție, având ca protagoniști doi mari interpreți români: violonista Cristina Anghelescu și pianistul Mihai Unguireanu.

Organizatorul evenimentului, Asociația „Il Cineocchio”, reprezentată de Ivo Menna, a inclus muzicienii români în acestă serie de concerte, pentru două seri, cu două programe speciale. În incinta Sanctuarului Chiesa del Carmine, artiștii români au încântat publicul cu un repertoriu de mare valoare muzicală, interpretând opere de Brahms, Rachmaninov, Schumann, Schubert, Paganini, Debussy și alții.

Joi, 26 iulie, duetul Anghelescu – Ungureanu va executa un program muzical interpretând două partituri de L. Van Beethoven: Opus 24 si Opus 30

Joi, 26 iulie, duetul Anghelescu – Ungureanu va executa un program muzical interpretând două partituri de L. Van Beethoven: Opus 24 si Opus 30, la Vasto, în Italia

Asociația „Vocea Românilor di Vasto” a fost prezentă la această inițiativă, nu numai ca
public, dar și pentru a oferi diplome de onoare artiștilor români, ca recunoştință pentru talentul și modul în care reprezintă România peste hotare.

Mulțumind artiștilor pentru participare, reprezentanții asociației au accentuat ideea că evenimente de acest fel, promovarea culturii și valorilor naționale, constituie unul din obiectivele principale ale românilor din Vasto. Fiind acest an, 2018 – Anul Centenarului – este important pentru toți românii, indiferent de activitatea pe care o desfăşoară şi locul unde se află, să contribuie cu mândrie și onoare prin acțiunile proprii pentru a deveni buni ambasadori ai României, oriunde în lume, luând exemplu de la acești doi mari artiști.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Irina Ilona Lazar

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20