Condiții de călătorie în Italia de la 1 mai. A fost eliminat formularul digital de localizare

Ministrul Sănătății din Italia a semnat o ordonanță care prelungește până la 31 mai obligativitatea de prezentare la intrare în Italia a certificatului digital Covid-19. De la 1 mai, însă, formularul digital de localizare a pasagerilor nu mai este necesar.

Prezentăm mai jos condițiile de călătorie din România în Italia, valabile de la data de 1 mai

Pentru intrarea pe teritoriul italian cetățenii români au obligația de a prezenta transportatorului sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, certificatul digital UE COVID-19 care atestă una dintre următoarele situații:

  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă, (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de 9 luni în urmă sau
  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză de rapel, sau
  • vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni, sau
  • efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte.

Persoanele care nu prezintă Certificatul verde COVID-19 care să ateste una dintre cele trei situații indicate mai sus, au obligația de a respecta măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Minorii cu vârsta sub 6 ani pot intra în Italia fără alte formalități și sunt întotdeauna scutiți de obligația testelor moleculare sau antigenice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI