Condițiile în care poți face declarația de venit 730 dacă ai omis să o depui la termenul stabilit de autoritatea fiscală italiană

Ca lucrător cu un contract de muncă înregistrat în Italia, percepeţi o retribuţie din care sunt reţinute contribuţiile de asigurări sociale, însă nu şi impozitul pe venit (IRPEF). Din acest motiv, aveţi obligaţia să prezentaţi declarația pe venitul obținut în anul anterior, declarație care în Italia se numește Formularul 730 sau Modello Unico.

Atenție!

Dacă venitul dumneavoastră depășește 8.000 euro/an, sunteți obligat să faceți declarația de venituri!

Formularul 730 în anul 2017 a putut fi prezentat până pe 7 iulie la un centru CAF sau printr-un intermediar abilitat. Persoanele care au omis din diferite motive să depună declarația de venituri la termenul stabilit de către autoritatea fiscală, (Agenzia delle Entrate), mai au posibilitatea să o facă prin modelul „Redditi 2017” până la data de 31 octombrie 2017.

Dacă depuneți declarația dumneavoastră în acest termen, se va aplica o amendă de 250 de euro, redusă la 25 de euro dacă nu datorați nici o taxă. În cazul în care există impozite care trebuie plătite, se aplică sancțiunea pentru neplată și dobânda datorată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În practică, în cazul declarației întârziate, (până la 31 octombrie 2017), se aplică următoarele sancțiuni:

  • Dacă nu trebuie să plătiți impozite, plătiți sancțiunea redusă de 25 de euro;
  • Dacă trebuie să plătiți impozite, plătiți o sancțiune care poate ajunge până la 250 de euro.

Ce se întâmplă dacă nu prezinți declarația de venit nici până la 31 octombrie 2017?

Dacă nu depuneți declarația în termen, până la 31 octombrie 2017, aceasta va fi considerată omisă și vi se vor aplica următoarele sancțiuni:

  • O sancțiune de 120% până la 240% din impozitul datorat și nedeclarat;
  • O penalizare de la 250 la 1000 de euro dacă nu există taxe datorate.

Pentru completarea declaraţiei de venit „Reditti 2017” şi pentru a verifica ce impozit pe venit trebuie să plătiţi şi scutirile de care puteţi beneficia, vă puteţi adresa celui mai apropiat sediu CAF.

Distribuie acest articol