Confluențe româno-italiene. Profesori și elevi din Brașov în vizită la colegii lor din Sicilia

Delegații ale profesorilor de la liceul „Nicolò Palmeri” din Termini Imerese și liceului românesc „Nicolaie Titulescu” din Brașov, s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute la Ispica, în Sicilia. Elevii români au fost în schimb oaspeții colegilor lor din Termini Imerese.

Etapa a doua a proiectului „Confluențe cultural-educative româno-italiene”, reprezintă o reînnoire a înfrățirii celor două instituții de învățământ. Oaspeții români au fost cazați la Palazzo Gambuzza și au avut ocazia să viziteze monumente și să facă excursii în toată zona Val di Noto.

- Continuarea după publicitate -

În prezența viceprimarului din Termini Imerese, Gianni Stornello, cele două delegații au subliniat cum înfrățirea este instrumentul util pentru cunoașterea și înțelegerea unor realități geografice și sociale diferite, oferind elevilor posibilitatea de a-și perfecționa engleza și, mai ales, de a le dezvolta convingerea bogăției diversității și a depășirii clișeelor precum cele despre sicilieni sau români.

Confluențe româno-italiene. Profesori și elevi din Brașov în vizită la colegii lor din Sicilia

Liceul Industrial pentru Construcții de Mașini (L.I.C.M.) a fost înființat în 1966 de Ministerul Construcțiilor de Mașini răspunzând cerințelor învățământului tehnic din România, fiind printe primele patru licee de profil din țară care oferea absolvenților posibilitatea de a obține diploma de bacalaureat și atestatul profesional după o perioadă de școlarizare de cinci ani.

În anul scolar 1999-2000 actualul liceu s-a transformat în liceu teoretic cu profilurile real și umanist, sub numele de Liceul „Nicolae Titulescu” din Brașov.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI