Consulat Itinerant organizat la Cosenza de către Consulatul General al României la Bari

Asociația comunității românilor din Calabria „DACIA”, într-un comunicat trimis publicației noastre de către președinta Gabriela Mocanu, ne anunță o reușită care răsplătește munca și eforturile depuse de către această asociație în ultimii 5 ani pentru românii din Cosenza: pentru prima dată, la Cosenza, a fost organizat un Consulat Itinerant organizat de Consulatul General al Romaniei la Bari.

„Am reușit să fim ascultați și am putut implica atât autoritățile italiene locale cât și pe cele
românești din aria de competență consulară”, scrie Gabriela Mocanu.

Consulatul Itinerant a fost organizat ca fiind unul pilot, în zilele de 13 si 14 decembrie, între
orele 09-17, la Palatul Provinciei din orașul Cosenza, în Piaza XV Martie.

„Suntem bucuroși că pentru prima dată rugămințile noastre au primit un răspuns prompt, iar autoritățile locale s-au mobilizat într-un timp foarte scurt la organizarea logisticii necesare acestui Consulat Itinerant, cu precădere domnului ing. Pierluigi Caputo, Președinte al Consiliului Comunal Cosenza, care a promis că va fi alături de comunitatea de români din Cosenza, și iată că promisiunile s-au materializat” adaugă G.Mocanu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Felicităm pe această cale și nu în ultimul rând Echipa Consulară de la Consulatul din Bari:
Lucreția Tănase – Consul General, Mihai Ion Știrbu Vice-Consul, Andreea Ciucă, Tiana Cebuc și Liviu Cebuc, pentru profesionalismul cu care au rezolvat fiecare situație în parte și pentru calmul și claritatea cu care au explicat ce anume au de făcut românii care au nevoie de servicii consulare.
Sperăm ca acest Consulat Itinerant să devină o tradiție și pentru viitor să putem ajuta
împreună câți mai mulți români din Cosenza, se mai specifică în comunicat.

Ce este un consulat itinerant

Consulatul itinerant este măsura prin care autorităţile române vin în întâmpinarea solicitărilor de cereri pentru servicii consulare în cazul deplasărilor la mare distanţă, a persoanelor vârstnice sau bolnave, a celor cu posibilităţi materiale mai reduse şi a celor care nu au posibilitatea de a se deplasa la sediul misiunii. Nu este însă o substituţie a funcţionării Secţiei consulare, neavând capacitatea de preluare şi soluţionare a tuturor cererilor de servicii consulare venite de la o comunitate locală.

Distribuie acest articol