Veste bună pentru românii din centrul Italiei, consulatul de la Roma își prelungește programul de lucru cu publicul

În contextul eforturilor de eficientizare și facilitare a accesului cetățenilor români la serviciile consulare, începând cu data de 22 aprilie 2021, Secția Consulară din cadrul Ambasadei României la Roma va funcționa, în fiecare zi de joi a săptămânii, cu program prelungit de lucru cu publicul.

Cetățenii români din zona de competență a ambasadei (Regiunile Abruzzo, Campania, Lazio, Sardinia și Umbria) se vor putea prezenta la Secția Consulară doar pe bază de programare, pentru obținerea de servicii consulare în fiecare zi de joi, în intervalul orar 09:00 – 18:00 și în zilele de luni, marți, miercuri și vineri de la ora 09:00 la 15:00.

Programările pentru serviciile consulare se obțin exclusiv prin intermediul aplicației informatice creată de Ministerul Afacerilor Externe: www.econsulat.ro.

Documente care se pot obține fără o programare prealabilă:

Toate serviciile consulare se prestează numai pe bază de programare prealabilă gratuită (fiecare serviciu necesită o programare separată), cu excepția titlurilor de călătorie în situații de urgență dovedite cu documente și pentru care plecarea este necesară într-un interval de maxim două săptămâni. Titlurile de călătorie care nu reprezintă o urgență se efectuează doar pe bază de programare. De asemenea, mai sunt eliberate fără programare acte notariale urgente, precum cele necesare unor tratamente medicale, competiții sportive sau vizite de studii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20