Controale în Italia la autocare din România și Moldova. 45 de kg de alimente și 20 de borcane confiscate și distruse

Autoritățile din Torino au aplicat sancțiuni și au pus sub sechestru mai multe autocare ce transportau alimente și mărfuri fără autorizație, în urma unui control efectuat în Piazzale di corso Ferrara 30, ca răspuns la semnalări venite din partea cetățenilor.

În timpul operațiunii desfășurate de Poliția locală și Garda de mediu, patru autocare, cu numere de înmatriculare din România și Moldova, au fost supuse controlului, informează Torino Today.

Autocarele efectuau, pe lângă transportul de pasageri, transport internațional ilegal de alimente și diferite bunuri.

Torino controlli polizia locale autobus corso Ferrara ottobre 2022 1-2

Polițiștii italieni au descoperit aproximativ 45 de kilograme de produse alimentare și circa 20 de borcane cu alimente, a căror proveniență nu a putut fi stabilită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acestea au fost confiscate și distruse imediat prin predarea lor la compactorul AMIAT (Azienda Multiservizi Igiene Ambientale Torino – se ocupă cu colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor, precum și cu activități de curățenie stradală).

În urma inspecției, șoferii au primit amenzi majore, iar autocarele au fost supuse sechestrului administrativ pe o perioadă de trei luni, urmând a fi păstrate pe teritoriul italian.

Șoferul unui autocar a primit amenzi suplimentare pentru nereguli legate de documentația de călătorie și pentru că șoferul moldovean nu deținea autorizație pentru transportul internațional de persoane în cadrul UE.

De asemenea, au fost aplicate amenzi minore pentru deficiențele echipamentelor, inclusiv parbrize crăpate și truse medicale expirate, precum și pentru nereguli ale crono-tahografului.

Această acțiune subliniază eforturile continue ale autorităților locale de a combate transportul ilegal și de a asigura respectarea normelor de siguranță și legalitate în transportul internațional de bunuri și persoane.