Controale în Italia la microbuze și autobuze din România și Republica Moldova. Șoferi amendați cu 2 600 de euro

În dimineața zilei de sâmbătă, 4 septembrie, polițiștii din cadrul Departamentului de Siguranță Rutieră din Torino, împreună cu cei de la Comandamentul V Teritorial, au efectuat controale în Corso Ferrara unde au verificat microbuze și autobuze care efectuează transport de călători și de pachete în Republica Moldova și România. Doi șoferi au fost sancționați cu 2 666 de euro pentru că nu dețineau autorizațiile corespunzătoare pentru activitatea pe care o desfășurau.

Au fost controlate în total cinci vehicule, înmatriculate în Moldova și România, precizează Torino Today. La fața locului se aflau numeroase persoane cu intenția de a înmâna transportatorilor pachete cu bunuri diverse și alte bagaje.

De îndată ce au văzut că se apropie mașinile polițiștilor multe dintre persoanele respective s-au îndepărtat în grabă. Cele puține care au rămas au explicat polițiștilor italieni că transportatorii percep circa 80 de euro pentru a duce o persoană în Moldova sau în România, iar la pachet primesc un euro pe kilogram.

Majoritatea dintre ei nu eliberează însă bon, chitanță sau bilet de călătorie.

Doi șoferi au fost sancționați cu amendă în valoare de 2 666 de euro fiecare pentru că au efectuat un serviciu de închiriere auto cu șofer pentru transportul internațional de pasageri, cu alte metode decât cele indicate în autorizație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI