Coronavirus în Italia: Sute de persoane au fugit din Milano pentru a nu rămâne blocate în zona roșie

Sute de oameni au invadat Gara Centrală și gara Porta Garibaldi aseară după ce Guvernul Italiei a anunțat că Lombardia va fi declarată zonă roșie de coronavirus. Multe persoane, speriate că nu vor mai putea ieși din această regiune cel puțin până pe data de 3 aprilie, au umplut trenurile care plecau spre sud. Alții au părăsit zona folosind autoturismele personale și autobuzele.

Proiectul decretului de lege, care instituie „zona roșie” în Lombardia a provocat o adevărată isterie, oamenii au luat cu asalt trenurilor de noapte din Gara Centrală și gara Garibaldi din Milano. Peste 500 de persoane au plecat sâmbătă noaptea spre sudul peninsulei, anunță La Repubblica.

După ora 22:00, aproximativ 400 de călători s-au îndreptat spre gara Porta Garibaldi de unde au luat trenul de noapte Eurocity spre Salerno. Aproape toți au reușit să se îmbarce, iar trenul a plecat cu câteva minute întârziere. În schimb, cel puțin 150 s-au urcat în vagoanele trenurilor din Gara Centrală pentru a ajunge în regiunile de origine înainte de intrarea în vigoare a decretului Guvernului.

În același timp, mulți italieni din sudul țării care se aflau la Milano au părăsit orașul cu mașina personală.

Alături de Lombardia provinciile care au devenit zonă roșie sunt următoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Noile dispoziții sunt valabile până pe 3 aprilie.