Copii români în Italia, participanți la proiectul educativ „We are energy”

Un grup de cincisprezece copii din România, din București, Constanța și Arad, a participat la proiectul educativ „We are energy” organizat de Enel, Italia, tema ediției din acest an fiind „Diversitatea și Incluziunea”. Ambasada României în Italia a fost prezentă la evenimentul de închidere a proiectului, în data de 24 iulie 2019, prin consilierul diplomatic Octavian Haragoș, se arată într-un text publicat de instituția diplomatică românească pe pagina sa de Facebook.

Tabăra, în care s-au desfășurat activitățile proiectului, a găzduit copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani proveniți din mai multe țări unde compania italiană este prezentă. Scopul acesteia a fost de a prezenta activitățile companiei și de a educa noile generații abordând într-un mod transversal și original teme cum ar fi energia, resursele și sustenabilitatea. Tinerii români au lucrat pe ateliere alături de copii de alte naționalități, împărtășind idei, proiecte și inițiative și fiind adevărați protagoniști, aceștia asumându-și conducerea a două din cele șase grupuri de lucru.

Ambasada, coerentă cu liniile de acțiune privind tinerii români, încurajează prin participare sau patronaje evenimentele care pun în valoare excelența românească în lume, stimulându-i și valorificându-i pe cei care își manifestă dorința de a construi în viață lucruri trainice și voința de a își asuma viitorul.