Copii români și italieni învață despre mărțișor. Prezentare de tradiții și cultură românească la Santena

Onoranze Funebri Alina

Sâmbătă, 9 martie 2019, in localitatea Santena, (Torino) a avut loc un eveniment organizat de către Asociaţia culturală Ovidiu din Chieri şi Primăria Santena. Sosirea primăverii a fost marcată de către copiii români şi italieni. Aceștia, au avut posibilitatea să participe la un laborator de creaţie a mărțişoarelor, sub îndrumarea membrilor Asociaţiei Ovidiu (Massimiliano Ziella preşedinte, Iulia Ziella, Corina Olar, Mirela Bogdăneanu ).

Unul dintre obiectivele pe care Primăria Santena şi le propune este acela de a promova si a cunoaşte comunităţile de străini care locuiesc pe acest teritoriu. Comunitatea românească fiind cea mai numeroasă, acestă serie de iniţiative a început cu invitaţia adresată Asociaţiei Ovidiu care a organizat şi prezentarea volumului „Come fratelli”, de Irina Niculescu și Marian Mocanu.

- Continuarea articolului după publicitate -

Autorii, prezenţi la eveniment au fost însoţiţi şi de arhitectul Andrea Cavalieri, una dintre personalităţile intervievate în carte. Primăria Santena a fost reprezentată de Lidia Pollone – assessore Politiche Sociali – şi de consilierul Alessia Perrone.

Felicitări Primăriei Santena pentru organizare, implicare şi susţinere, cu atât mai mult cu cât anul acesta nu sunt alegeri locale!

Irina Ilona Lazăr

Prezentare cărții „Come Fratelli” la Santena. Foto: Mihai Bursuc
Sărbătoarea mărțișorului la Santena. Foto: Mihai Bursuc
Sărbătoarea mărțișorului la Santena. Laborator de creație pentru copii. Foto: Mihai Bursuc

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!