Un copil de 10 ani din Italia a sunat la carabinieri pentru a-și denunța tatăl care o bătea pe mama sa

Îngrijorat pentru viața mamei sale, care zăcea la podea leșinată după ce tatăl lui a bătut-o, un copil de 10 ani din localitatea italiană Caerano di San Marco, provincia Treviso din Veneto, a sunat de unul singur la 112 și a cerut ajutorul forțelor de ordine.

Potrivit Treviso Today, înregistrarea apelului a fost ascultată de judecători în tribunal astăzi, 1 decembrie 2022, în cadrul procesului împotriva soțului violent.

Episodul s-a petrecut la data de 28 iulie 2020, când minorul de 10 ani, după ce și-a văzut mama întinsă pe podea și în stare de inconștiență din cauza loviturilor primite de la soțul ei, a sunat la numărul unic de urgență și a cerut intervenția carabinierilor.

„Veniți imediat, tata i-a făcut rău mamei. Veniți repede, mi-e frică”, a spus băiețelul la telefon.

La telefon, băiețelul a știut să le spună forțelor de ordine strada și numărul civic la care se află casa, precum și numele de familie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Militarii au sosit în scurt timp la locuința familiei și l-au găsit pe tatăl copilului, un italian în vârstă de 40 de ani, în stare de ebrietate, în timp ce soția lui era leșinată.

Bărbatul a fost arestat imediat, dar eliberat ulterior, primind însă un ordin de restricție de a se mai apropia de soția și copiii săi.

Investigațiile carabinierilor au scos la iveală că cei doi soți erau căsătoriți din anul 2008, iar apropiații lor au declarat că astfel de episoade violente se petreceau de ani de zile în sânul familiei.

Imediat după căsătorie, bărbatul i-ar fi interzis femeii să mai țină legătura cu rudele sale sau prietenii săi, pe lângă faptul că a început să bea tot mai mult.

În acea zi din luna iulie 2020 însă, în ciuda faptului că totul pornise de la o banală ceartă între cei doi soți, bărbatul a bătut-o pe femeie cu pumnii și picioarele până aceasta a leșinat.

Tatăl italian este judecat acum pentru violență domestică și vătămare corporală, mai precizează sursa citată.