Copil de 13 ani, mort în Italia. Un șofer român l-a lovit cu mașina și a fugit de la locul accidentului

UPDATE: În urma ultimelor informații, românul care se afla la volanul autoturismului nu avea permis de conducere.

În urma unui tragic accident care a avut loc sâmbătă noaptea pe Via Casilina din Roma, un adolescent în vârstă de 13 ani a fost lovit mortal de o mașină care apoi a părăsit locul accidentului.

Autoritățile din Roma au intervenit rapid pentru a investiga și a clarifica circumstanțele evenimentului, informează Terzo Binario.

Accidentul s-a produs noaptea, în jurul orei 00:30, în apropierea adresei Via Casilina 2087, în apropiere de satul Finocchio, într-un loc neiluminat corespunzător și fără trecere de pietoni.

Mohamed, un băiat de origini egiptene, în vârstă de 13 ani, se întorcea acasă după ce a petrecut seara la pizzeria tatălui său când a fost lovit de Golful alb condus de românul de 20 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Copilul a fost târât peste 30 de metri pe capota mașinii, după care a fost strivit, în fața ochilor tatălui său. Mașina și-a continuat apoi drumul.

Echipele din cadrul secției Roma Tiburtino au ajuns la fața locului pentru a efectua cercetările necesare.

La scurt timp a fost identificată mașina implicată în accident, un autoturism Volkswagen Golf, de culoare albă, abandonat pe marginea drumului între localitățile Colonna și Zagarolo.

Mașina fusese închiriată de la compania „World Rent 1727”, cu sediul în Cehia.

La aproximativ 12 ore după producerea accidentului, un tânăr român în vârstă de 20 de ani s-a prezentat voluntar la carabinierii din Frascati, recunoscând fapta.

Tânărul român se confruntă cu acuzații grave, fiind acuzat de părăsirea locului accidentului, omisiunea de a oferi ajutor victimei și omucidere rutieră din culpă.

Anchetatorii, coordonați de Parchetul de la Roma, vor face acum cercetări și asupra companiei pentru a înțelege cum a reușit românul de 20 de ani să ia mașina fără a avea permis de conducere. Potrivit unor martori, bărbatul nu era singur în autoturism la momentul producerii accidentului.

Din cauza incidentului, segmentul de drum dintre Via Casale del Finocchio și Via Letoianni a fost temporar închis în ambele direcții.

Corpul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Spitalul Policlinico di Tor Vergata.