Copil de 9 ani, locuia cu cadavrele a zeci de câini în casă. Două persoane arestate

Două persoane au fost arestate și acuzate de cruzime față de animale și punerea în pericol a unui copil după ce forțele de ordine au descoperit cadavrele a zeci de câini într-o locuință, alături de mai multe animale vii, dar într-o stare de sănătate precară.

Investigațiile preliminare sugerează că până la 100 de câini ar fi murit în acea casă, așa cum relatează CBS News. Ofițerii au găsit atât câini vii, cât și morți, precum și pisici și iepuri.

Nouă dintre câinii vii au fost duși la un spital veterinar pentru tratament, iar unul dintre ei a trebuit să fie eutanasiat din cauza stării sale de sănătate extrem de precare.

1200-202309042145
Rebecca Halbach, în vârstă de 35 de ani, și Brandon Leconey, 32 de ani. Sursă foto: ABC7 New York.

Rebecca Halbach, în vârstă de 35 de ani, și Brandon Leconey, 32 de ani, care locuiesc în Evesham, New Jersey, Statele Unite ale Americii, au fost arestați luni, 28 august 2023, acuzații fiind de aceste fapte îngrozitoare.

Poliția a fost alertată de o persoană asociată cu un grup de salvare a animalelor din Carolina de Nord, care observase câini malnutriți și bolnavi pe proprietatea celor două persoane.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un copil de 9 ani, care locuia în casa respectivă, a fost și el eliberat din mâinile celor doi inculpați din cauza „condițiilor nesănătoase” în care trăia.

Nu este clar dacă acesta este înrudit cu Halbach sau Leconey, dar acum se află în grija Diviziei de Protecție a Copilului din New Jersey.

Scenele descoperite de poliție au fost descrise ca fiind „foarte grave” de către șeful poliției din Evesham, Walt Miller.

El a adăugat că, în aproape 30 de ani de carieră, nu a întâlnit niciodată o situație similară.

„Erau câini în cuști, câini vii în cuști, câini morți în cuști, animale moarte împrăștiate prin casă”, a declarat Miller.

În ziua următoare, poliția a descoperit aproximativ 70 de câini în gropi din curtea din spatele casei, gropile fiind acoperite cu o prelată. Se crede că aceste animale ar fi murit din cauza malnutriției.

Brandon Leconey este în prezent deținut în închisoarea din comitatul Burlington, în timp ce Rebecca Halbach este evaluată într-un spital pentru o afecțiune medicală nespecificată.

Autoritățile au menționat că ar putea fi formulate și alte acuzații pe măsură ce investigația avansează.