Copil din Italia, mort după ce o bucată de pizza i s-a blocat în gât

Localitatea italiană Torre del Greco de lângă Napoli a fost scena unei emoții profunde miercuri după-amiază, 8 mai, când locuitorii și-au luat rămas bun de la un băiat de doar 11 ani, cunoscut sub numele de Santo, care a murit în mod tragic după ce s-a înecat cu o bucată de pizza în timp ce era la masă cu părinții.

S-a întâmplat marți, când copilul a fost dus de urgență la Spitalul Santobono din Napoli, după ce a avut dificultăți la înghițire în timp ce mânca pizza, mâncarea lui preferată pe care mama i-o pregătea deseori.

Santo a fost inițial transportat la Spitalul Maresca din Torre del Greco de către tatăl său, după ce părinții săi nu au reușit să-i acorde primul ajutor.

La spitalul pediatric Santobono, a fost supus unei intervenții chirurgicale delicate, dar, din nefericire, nu a supraviețuit datorită consecințelor lipsei de oxigen provocate de bucata de pizza blocată în gât.

Într-un gest suprem de altruism, părinții au ales să doneze organele copilului, salvând astfel viețile a cinci persoane. Donațiile sale au ajutat pacienți care au primit inima, corneea, ficatul și rinichii băiatului, menționează La Repubblica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Funeraliile au avut loc în Basilica Pontificia di Santa Croce, adunând numeroși membri ai comunității și vecini din cartierul său, toți profund afectați de pierderea copilului.