Copil din Italia, uitat în autobuz timp de 8 ore. „O gravă eroare umană”

Un copil de trei ani din Campli, provincia Teramo, regiunea Abruzzo, a fost protagonistul unei teribile aventuri care din fericire s-a încheiat cu bine. El a fost uitat timp de 8 ore într-un autobuz școlar, informează Il Messaggero.

Părinții îl încredințaseră dimineața, în jurul orei 8:00, însoțitoarei care era prezentă la bordul autobuzului școlar pentru a fi dus la grădiniță ca de obicei.

În timpul călătoriei, micuțul s-a adormit și practic a fost uitat rămânând în vehicul pentru o lungă perioadă după ce autobuzul a fost parcat de șofer.

Copilul a fost găsit abia după-amiaza, când șoferul a revenit la vehicul. Micuțul era deshidratat, dar, din fericire, în stare bună de sănătate.

„A fost o gravă eroare umană care ar fi putut avea consecințe tragice”, a recunoscut primarul din Campli care s-a mobilizat pentru a clarifica situația atât cu cooperativa care gestionează serviciul de autobuze școlare, cât și cu familia copilului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incidentul a avut loc joia trecută, dar a fost dezvăluit abia după ce mătușa băiatului a postat despre acesta pe rețelele sociale.

Mătușa a povestit cum la ora 16:00, însoțitoarea și șoferul i-au adus copilul mamei, recunoscând că a rămas 8 ore în autobuzul școlar și cerându-i să nu îi denunțe. „Copilul era deshidratat”, a transmis femeia.

Familia copilului se gândește dacă să depună plângere la poliție și a transmis întreaga situație autorităților administrative locale, care au contactat cooperativa care gestionează serviciul.

Conform unei prime reconstituiri efectuate de cei de la primărie, se pare că micuțul a adormit și însoțitoarea nu a observat că el nu coborât cu ceilalți copii la grădiniță. Șoferul a parcat imediat autobuzul în curtea sa, care se află la o distanță nu foarte mare de școală, lăsând copilul înăuntru. Acesta a fost descoperit numai după-amiaza, când șoferul s-a întors la vehicul și l-a dus acasă.

În așteptarea unor clarificări suplimentare, însoțitoarea a fost suspendată din funcție.

Reprezentanții Primăriei au transmis:

„Compania de transport a anunțat deja administrația locală că însoțitoarea de serviciu din autobuzul școlar a fost deja suspendată din funcție. Primăria rămâne în contact permanent cu familia minorului și își rezervă dreptul de a lua orice măsură necesară pentru protejarea familiei, a minorului și a administrației municipale însăși”.

Distribuie acest articol