Copil moldovean, maltratat în Italia de tatăl vitreg. Mama a încercat să-l apere pe agresor

Un băiat din Padova a fost supus la o serie de abuzuri fizice brutale din partea partenerului mamei sale, un bărbat de 39 de ani din Republica Moldova, identificat cu inițialele G.C.

Conform relatărilor, copilul a fost bătut printre altele cu centura, cu un fir electric și a primit lovituri în diverse părți ale corpului, inclusiv în zonele intime.

Adevărul a ieșit la iveală când profesorii băiatului au observat comportamentul neobișnuit al acestuia, menționează Il Gazzettino.

Într-o zi, copilul nu a vrut să se așeze la banca lui din cauza durerilor severe cauzate de vânătăi.

La începutul lunii octombrie, o învățătoare a încercat să îl îmbrățișeze, însă băiatul a refuzat contactul fizic din cauza durerilor pe care le avea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Observând aceste semne, profesorii au decis să cheme o ambulanță. Băiatul le-a mărturisit atât învățătoarelor, cât și medicilor că agresorul era tatăl său vitreg.

Cel mai recent incident a avut loc săptămâna trecută, când băiatul a fost din nou maltratat și a necesitat internare la spitalul din Piove di Sacco, ulterior fiind transferat la departamentul de pediatrie din Padova.

Conform medicilor, perioada de recuperare este estimată la 20 de zile, însă există îngrijorări legate de posibile complicații psihologice.

În cadrul anchetei, carabinierii au audiat profesorii și medicii, concluzionând că băiatul a fost într-adevăr abuzat fizic.

Mama băiatului, de asemenea cetățeancă moldoveancă, a încercat să îl apere pe partenerul său, susținând că fiul său s-a rănit căzând de pe bicicletă.

Cu toate acestea, nu a reușit să explice vânătăile care indicau clar lovituri cu biciul pe corpul copilului. Se presupune că femeia ar fi putut minți din frica de a fi la rândul ei maltratată de partener.

Procurorul Sergio Dini, responsabil de anchetă, l-a adăugat pe bărbat în registrul suspecților pentru maltratare în familie și leziuni corporale grave.

Deși procuratura a cerut arestarea acestuia, judecătorul Claudio Marassi a emis doar o restricție care îl împiedică pe bărbat să se apropie de victimă și de locuința familiei.