Copil mort în Italia după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri. O femeie a intrat după el, încercând să-l salveze

O tragedie cutremurătoare a zguduit comunitatea din localitatea italiană din Palazzolo Acreide, provincia Siracusa, unde un băiat de numai 10 ani și-a pierdut viața după ce a căzut într-o fântână.

O femeie de 54 de ani a fost găsită rănită și în stare de șoc, după ce s-a coborât în ​​fântână pentru a încerca să salveze copilul, relatează Corriere della Sera.

Incidentul a avut loc în cadrul unei activități de grup, o excursie organizată de Fundația Anffas Palazzolo Acreide Doniamo Sorrisi, la care participau și copii cu dizabilități.

1200-20240627201920
Sursa foto: Corriere

Potrivit primelor informații, copilul s-ar fi urcat pe o placă metalică ce acoperea fântâna, care a cedat sub greutatea sa, făcându-l să cadă în gol aproximativ 15 metri, ajungând în apă și înecându-se.

O coordonatoare în vârstă de 54 de ani a încercat disperată să îl salveze. Ea a încercat imediat să coboare în fântână folosind o frânghie și strigând la băiețel să rămână calm. Dar încercarea de a-l salva nu a avut niciun rezultat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Copilul a murit înecându-se în fântâna de aproximativ 15 metri adâncime, plină pe jumătate cu apă. Pompierii au intervenit rapid la fața locului.

Femeia a fost salvată de pompierii ajunși imediat la fața locului și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

photo_2024-06-27_20-18-22
Sursa foto: Corriere

În ciuda eforturilor depuse de echipele de intervenție, copilul însă nu a mai putut fi salvat.

Trupul neînsuflețit al copilului a fost recuperat din fântână, iar zona a fost imediat securizată pentru a facilita ancheta.

photo_2024-06-27_20-20-54
Sursa foto: Corriere

Procuratura din Siracusa a deschis o investigație pentru omor prin imprudență.

Ancheta va încerca să clarifice motivele pentru care copilul se afla în apropierea fântânii și dacă locul era semnalizat corespunzător.

Activitățile organizate de Fundația Anffas Palazzolo Acreide Doniamo Sorrisi, destinate integrării copiilor cu dizabilități și normodotați, includ excursii și ateliere diverse, cum ar fi cultivarea grădinilor și bucătăria.

Ziua fatidică trebuia să fie o altă ocazie de bucurie și învățare, dar s-a transformat într-o tragedie de neimaginat.

ncheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele care au condus la acest incident tragic.