Copil român răpit de tată în Italia. Bărbatul avea interdicție de a se apropia de el

Un bărbat român, pe nume Bogdan Hristache, este dat în urmărire pentru sechestru de persoană după ce marți, 5 octombrie, și-a răpit fiul în vârstă de 5 anișori, la Padova. Pe numele tatălui Tribunalul București a emis în trecut o interdicție care îi interzicea să se apropie de fiul său.

Răpirea a avut loc între via Giolitti și via Salandra, unde micuțul locuiește împreună cu Alexandra Moraru, mama sa, în vârstă de 26 de ani. Totul a durat o fracțiune de secundă.

„Îl duceam pe David la grădiniță – a povestit mama băiatului – și a sosit o dubă neagră, un Mercedes Vito cu plăcuțe de înmatriculare românești, trei persoane au coborât, doi m-au ținut pe loc, unul era tatăl lui David care mi l-a luat din mâini, băiatul țipa de disperare, nu-și amintește de tatăl său, au trecut trei ani de când acel om nu a mai putut să se apropie de noi.”

Alexandra a alergat imediat la carabinieri pentru a depune o plângere, apoi a mers la Tv7, un post de radiodifuziune local, pentru a răspândi imediat imagini ale copilului. A făcut același lucru pe rețelele de socializare, postarea ei având mii de interacțiuni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii au reconstituit imediat activitatea din ultimele ore a grupului care l-a răpit pe cel mic: patru dintre ei, inclusiv o fată, au dormit la hotelul BB din zona Pescarotto, la câteva sute de metri de casa Alexandrei și a lui David.

Militarii au dat publicității fotografia bărbatului și a copilului, care în momentul răpirii era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare gri și cu un hanorac în dungi.

„Nu este prima dată când Bogdan răpește copilul, s-a mai întâmplat acum 3 ani, când locuiam în România, am ieșit cu David să fac niște cumpărături și l-a luat, nu am știut nimic despre el timp de opt luni”, a povestit Alexandra.

Carabinierii italieni au deschis un dosar pentru sechestru de persoană și l-au dat în urmărire pe tatăl copilului.

Este posibil ca bărbatul să fi părăsit deja Italia, la bordul autoutilitarei. „Chiar dacă tatăl lui David s-a întors în România – a spus colonelul Giovanni Blasuting pentru Fanpage.it – ​​procedura va rămâne la noi, deoarece infracțiunea de răpire a avut loc în Italia. Cu toate acestea, facem tot posibilul și colaborarea între autoritățile italiene și cele române a fost deja activată, deoarece este un eveniment transnațional.”