Copil român de 11 ani din Italia, apel la 112 pentru a-și salva mama de tatăl violent

Un copil de origine română, în vârstă de numai 11 ani, și-a salvat mama de la violențele partenerului ei, sunând la numărul unic de urgență 112 cu telefonul său mobil pentru a cere ajutor.

Conform celor relatate de Il Resto del Carlino, episodul s-a petrecut în jurul orei 21:00 din seara zilei de miercuri, 20 decembrie 2023, în cartierul Piano San Lazzaro din Ancona, provincia cu același nume din regiunea Marche.

Partenerul mamei, un barman italian în vârstă de 50 de ani și originar din Ancona, s-a întors acasă furios și a început să-și agreseze partenera, o femeie de naționalitate română.

Relațiile dintre cei doi erau tensionate de luni de zile, mai precizează sursa citată. Femeia a ajuns chiar și la spital, cu răni ușoare, și a fost amenințată și cu moartea de concubin.

„Te omor, chiar dacă mă duc la pușcărie”, i-ar fi promis bărbatul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În dimineața aceleiași zile, bărbatul a primit o notificare la locul său de muncă de la poliția judiciară pentru a se prezenta la Parchet, deoarece partenera sa l-a denunțat pentru violență domestică.

Procurorul Rosario Lioniello, care deschisese un dosar pe numele individului, dorea să-l interogheze în acest sens.

Conaționala noastră depusese plângere împotriva partenerului său la sfârșitul verii, la carabinierii din Ancona, acuzându-l că a bătut-o, umilit-o și insultat-o, chiar și în fața fiului lor minor.

Într-un incident ulterior, care a avut loc în octombrie, copilul apelase deja la 112 pentru prima dată, cerând ajutor, deoarece tatăl său o bătea pe mama sa.

Carabinierii au intervenit la domiciliul lor, iar femeia a decis să-l denunțe pe concubin, deoarece nu era prima dată când acesta recurgea la violență împotriva ei.

Miercuri dimineața, poliția a intervenit în locuință, după ce bărbatul, fiind notificat să se prezinte la Parchet, a provocat un conflict violent cu partenera sa. Deși nu a atins-o fizic, el a distrus mobilierul din apartament.

Femeia a cerut ajutor și o patrulă de poliție a sosit la fața locului, însă bărbatul plecase deja. Incidentul a fost înregistrat apoi ca o simplă dispută domestică.

Seara, la revenirea sa, a avut loc un al doilea conflict, moment în care băiatul a sunat la 112.

După ce a vorbit cu operatoarea, o patrulă a carabinierilor din Ancona a intervenit rapid la locuința lor.

Carabinierii, care erau deja familiarizați cu cazul, au procedat imediat la arestarea bărbatului italian pentru violență domestică agravată, comisă în prezența unui copil.

Inculpatul se află acum la închisoare și urmează să fie prezentat în fața instanței.