Copil român de 8 ani dat dispărut. Polițiștii suspectează că a fost dus în Italia

Un copil român, în vârstă de numai 8 ani și originar din Iași, a dispărut din România, iar anchetatorii cred că acesta ar fi fost dus în Italia.

Potrivit informațiilor furnizate de Antena 3, minorul fusese lăsat de Protecția Copilului în grija tatălui său, dar acesta din urmă este suspectat că a ucis-o pe mama băiatului, motiv pentru care ar fi decis să fugă din România cu tot cu fiul său.

Ramona Alina Alexandru și soțul ei, Robert Constantin Alexandru, au avut o căsnicie tumultuoasă și singurul lucru bun din relația lor a fost nașterea unui copil care, în prezent, are 8 ani.

Fiul celor doi este un foarte bun fotbalist, în ciuda vârstei fragede, iar tatăl micuțului a fost prezentat de ziarul local Bună Ziua Iași, în luna noiembrie a anului trecut, ca fiind un afacerist care trecea prin mari dificultăți, cu o soție grav bolnavă, ce avea nevoie de ajutor pentru a nu ajunge în stradă.

„Am fost nevoiți să vindem apartamentul părinților pentru că am avut datorii la bănci și, decât să îl confiște banca, ne-am gândit că e mai bine să îl vindem și să mai rămânem și cu niște bani. După ce am achitat datoriile pe care le aveam, am decis să ne deschidem o mică afacere, un chioșc mixt în zona Zimbru. Din păcate, nu a funcționat chioșcul, din cauza pandemiei, cred. Eram nevoiți de multe ori să aducem bani de acasă ca să îl întreținem. Făceam în jur de 70 de lei pe zi și nu îmi permiteam să acopăr toate cheltuielile din această sumă, așa că l-am închis. Apoi am plecat în Germania pentru a face rost de niște bani pentru a-mi întreține soția grav bolnavă și copilul de doar 8 ani. În Germania am lucrat la un abator și nu am fost plătit aproape deloc și m-am întors în țară, măcar să fiu lângă familie. Acum nu știu ce să mai fac, nu am niciun venit și pe 28 noiembrie 2021 trebuie să ies din garsonieră”, declara Robert Alexandru la acea vreme.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul mai susținea, la acea vreme, că soția lui a fost diagnosticată de medici cu tulburare de personalitate de tip borderline și că a fost internată la spitalul de psihiatrie Socola, dar că a scos-o pe semnătură, asumându-și responsabilitatea de a îngriji-o el însuși zi de zi.

Câteva luni mai târziu însă, mai exact în luna februarie a acestui an, Alina Alexandru a ajuns în stare critică la spital, unde ulterior a fost operată și a stat în comă o perioadă.

Odată ajunsă la spital, în această stare, rudele femeii au început să-l acuze pe soțul acesteia că o maltrata, spunând că a fost arsă cu țigara, legată cu lanțurile și bătută de către acesta.

„Nu poate fi numit om, este un animal sălbatic și aproape a omorât o femeie. Este o bestie cu chip de om, care a nenorocit-o pe săraca Alina, care acum se zbate între viață și moarte. Noi, familia, i-am spus mereu să facă plângeri și să fugă de la el, că o să o omoare într-o zi și a venit ziua aia. Mergea la poliție, depunea plângere și imediat o retrăgea, că îl iubea și îi era frică de el”, declara la acea vreme Dragos T., membru al familiei Alinei, citat tot de Bună Ziua Iași.

„A pus-o să facă videochat, de 10 ani a pus-o să facă asta, că din asta trăiau, și în momentul în care nu a mai făcut bani, a început calvarul. O bătea până o lăsa inconștientă, a ars-o cu țigara pe întreg corpul și, să ascundă rănile, s-a tatuat. Dacă nu făcea norma de 200 de euro pe zi, o lega cu lanțuri ca pe un animal și o târâia prin casă, prin fața copilului. Am încercat de multe ori să o scoatem din ghearele lui și acum e prea târziu”, a mai adăugat ruda victimei.

Robert și Alina Alexandru împreună cu fiul lor. Foto: bzi.ro

Robert Alexandru a negat de la bun început toate aceste acuzații, dar a recunoscut că Alina făcea videochat de 10 ani și că din asta trăiau. Susținea, totuși, că „pozele în care e bătută, era machiată, că așa făcea ea teatru, să mai facă bani în plus.”

Bărbatul a mai afirmat atunci și că „am avut foarte mulți bani și am învârtit multe, jucam la păcănele amândoi, și de aceea avem mulți dușmani care vor să ne facă rău și, mai ales, familia ei”, spunând totodată că Institutul de Medicină Legală va demonstra dacă a bătut-o sau nu. El susținea la acea vreme și că soția lui a ajuns în comă la spital deoarece suferea de meningită.

La începutul lunii martie 2022, Alina a decedat pe patul de spital, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili dacă decesul a fost provocat de violențele aplicate de soțul ei. Între timp, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, s-au deplasat la casa în care fiul celor doi locuia cu tatăl său și au hotărât că minorul poate rămâne cu acesta, deoarece nu prezintă un pericol.

În urma necropsiei însă, medicii legiști au constatat cu claritate că femeia a murit din cauza bătăilor repetate primite de la soț, așa cum susțineau rudele victimei de la bun început. Mai mult, rezultatele necropsiei au scos la iveală și faptul că Robert Constantin Alexandru a mințit când a spus că soția lui a ajuns la spital deoarece suferea de meningită.

Cu toate acestea, autoritățile nu au luat nicio măsură împotriva lui Robert, iar ancheta s-a prelungit până când acesta a dispărut cu tot cu copilul său de 8 ani. Și nici reprezentanții DGASPC nu au luat vreo măsură, aceștia spunând că așteaptă decizia anchetatorilor pentru a interveni și a-l proteja pe micuț.

Conform Bună Ziua Iași, asistenții sociali au discutat ultima dată cu tatăl copilului pe la jumătatea lunii iunie, acesta spunând atunci că-i este frică de decizia autorităților și că, dacă va fi arestat, minorul va rămâne în grija surorii lui.

La începutul acestei luni însă, procurorii au primit expertiza finală de la Institutul de Medicină Legală, cu privire la cauzele care au provocat decesul Alinei, iar aceasta arăta că femeia a fost supusă unor violențe crunte din partea soțului ce au durat timp de 6 ani, conform celor aflate de polițiștii.

„În perioada 2016-2022, numitul Alexandru Robert Constantin a exercitat în mod repetat acte de violență fizică față de soția sa, Ramona Alina, lovind-o cu pumnii și picioarele în mai multe zone ale corpului și cu precădere în zona capului, determinând multiple leziuni cranio cerebrale ce au condus la alterarea condtantă a stării de sănătate a acesteia.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Procurorii l-au sunat apoi pe inculpat și l-au chemat la parchet pentru a-l acuza oficial de decesul soției sale, dar acesta a dispărut complet, cu tot cu copil, iar anchetatorii cred că acum se află în Italia.

Robert Constantin Alexandru. Foto: bzi.ro

Protecția Copilului, în tot acest timp, nu l-a considerat pe tatăl minorului ca fiind un pericol pentru acesta și continuă să susțină acest lucru și în prezent, mai relatează sursa citată.