Copil român din Italia dispărut pe o plajă, în timp ce se afla la mare. Găsit după două ore

Un băiețel de naționalitate română, în vârstă de numai 3 anișori, a fost pierdut sâmbătă, 14 mai, pe plaja Bagno Vally a localitatății Cesenatico din provincia Forli-Cesena (Emilia-Romagna) și regăsit după două ore de căutări disperate.

Odată cu creșterea bruscă a temperaturilor din ultimele zile, sezonul de plajă a început mai devreme, iar forțele de ordine s-au văzut obligate la o reluare neașteptată a activităților obișnuite în zilele toride ale sezonului estival.

Deși de origine română, băiețelul vorbește perfect limba italiană pentru vârsta lui. El a fost încredințat de părinți unei alte femei cu mai mulți copii. Împreună, au plecat toți pentru a se juca pe plaja liberă din fața zgârie-norilor amplasați în apropierea Mării Adriatice.

În jurul orei 16:00, femeia și-a dat seama că micuțul care i-a fost încredințat nu mai este acolo, cu ceilalți copii. Imediat a fost dată alarma la numărul folosit în asemenea cazuri, cu copii pierduți: 0547 672970.

Îngrijorător a fost faptul că, de obicei, în câteva minute se găsesc copiii pierduți, însă acum nu s-a întâmplat acest lucru. Văzând disperarea femeii, de pe plaja Bagno Vally au fost lansate apeluri sonore cu ajutorul megafonului, apoi transmise de la o plajă la alta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, salvamarii și poliția locală au făcut tot posibilul pentru a arăta fotografia copilului la cât mai multă lume. După mai bine de două ore, băiețelul a fost găsit speriat, dar nevătămat, pe plaja Valverde din zona Bagno Zara, la un kilometru și jumătate la sud de locul dispariției sale.