Copil român din Italia, nevoit să-și trăiască viața în scaunul cu rotile, neglijat și abandonat în casă de mamă

O mamă româncă rezidentă la Verona a fost condamnată la opt luni de închisoare pentru că nu a avut grijă cum se cuvine de fiul său tetraplegic, în vârstă de 13 ani. Băiatul, care este paralizat de picioare, era lăsat singur în casă, murdar, fără hrană și adesea forțat să stea într-o cameră cu ușa sigilată cu bandă adezivă, informează Corriere della Sera.

O poveste de degradare, izolare, singurătate, marginalizare. Dar mai presus de toate, o poveste cutremurătoare de abandon care a avut loc în zona Borgo Venezia din orașul amintit mai sus.

La doar 13 ani, prizonier de la naștere în scaunul cu rotile, era lăsat singur în casă. Fără hrană, în murdărie, suferind și urlând, uneori chiar închis în cameră cu ușa sigilată cu bandă adezivă astfel încât să nu poată ieși.

În multe ocazii, băiatul a căzut din scaunul cu rotile și a rămas la pământ, fără ca nimeni să-l ajute.

Situația de abandon și neglijare a început în septembrie 2020, când mama a fost părăsită de partenerul ei, tatăl copilului de 13 ani. În urma acestui eveniment, femeia ar fi căzut într-o depresie, agravată tot de consumul de droguri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit acuzațiilor, mama a declarat că nu avea timp să se ocupe de fiul său și îl lăsa în grija unei cunoștințe sau îl ducea la bunica maternă.

În realitate, minorul era deseori lăsat singur în casă, plângând atunci când cădea și nimeni nu era prin preajmă să-i dea o mână de ajutor. Într-o zi ar fi fost găsit dezbrăcat și băgat sub pat unde probabil s-a târât de unul singur și de unde nu mai putea ieși.

Vecinii au tras un semnal de alarmă și au raportat situația autorităților competente. Carabinierii care au intervenit la fața locului au descoperit o situație de degradare și izolare a băiatului, nevoit să trăiască în condiții de murdărie și fără hrană.

Pe data de 5 aprilie, românca a fost condamnată de judecătoarea Paola Vacca la 8 luni de închisoare pentru că „s-a sustras de la obligațiile de îngrijire și de la responsabilitățile parentale”, precum și pentru „abandonul unui minor cu vârsta sub 14 ani, incapabil să aibă grijă de sine, deoarece este tetraplegic de la naștere și constrâns să trăiască într-un scaun cu rotile.”