Copil român mort în Italia după o grea suferință: „Mergi cu bine, micuț înger! Acum ești în rai”

Comunitatea din San Cipriano Po (Lombardia) și-a luat rămas bun de la Constantin Brian Mihai, copil român decedat la vârsta de numai 7 ani, din cauza unei forme foarte rare de leucemie împotriva căreia a luptat timp de doi ani.

Băiețelul locuia împreună cu tatăl Florin și mama Mihaela, într-o casă de pe via Pacchiarotti, informează La Provincia Pavese. Soții Mihai s-au mutat în Italia în urmă cu zece ani. În timp, s-au integrat perfect în comunitate, fiind iubiți și respectați de cei din jurul lor. Brian, fiul lor născut pe pământ italian, a urmat școlile primare din Portalbera.

- Continuarea după publicitate -

Cruntul diagnostic l-au aflat cu doi ani în urmă, când medicii le-au spus că băiețelul lor suferă de o formă foarte rară de leucemie. În ciuda tratamentelor, boala necruțătoare a reușit să-l învingă pe micuț. Brian, însă, nu și-a pierdut zâmbetul nici în cele mai grele momente, a dus o bătălie grea, pe care chiar și părinții au înfruntat-o ​​cu putere și cu mare demnitate, sperând că în cele din urmă fiul lor se va face bine.

„Suntem alături de familia îndurerată. Dispariția lui Brian ne-a întristat profund”, a transmis primarul Giovanni Maffoni, în numele întregii administrații municipale care, de îndată ce a primit vestea că Brian a decedat, a rămas mereu în contact direct cu familia.

„Ciao, micuțule Brian, acum ești un frumos înger în rai! Vei rămâne cu noi pentru totdeauna”, a transmis un prieten de-al familiei. Printre mesaje se numără inclusiv cel al colegilor de clasă și al profesorilor care au fost mereu aproape de micul lor prieten în anii de boală.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Duminică dimineața, 10 iulie, la ora 10.00, a fost programată o slujbă de comemorare, de rit ortodox, la Piacenza, în Biserica San Sepolcro (via San Nazzaro 18). La sfârşitul slujbei, sicriul s-a întors pentru înmormântare la San Cipriano Po, unde a fost întâmpinat în jurul orei 13.00 de primar și de ceilalți concetățeni.