Copil român mort în Italia după o grea suferință: „Mergi cu bine, micuț înger! Acum ești în rai”

Comunitatea din San Cipriano Po (Lombardia) și-a luat rămas bun de la Constantin Brian Mihai, copil român decedat la vârsta de numai 7 ani, din cauza unei forme foarte rare de leucemie împotriva căreia a luptat timp de doi ani.

Băiețelul locuia împreună cu tatăl Florin și mama Mihaela, într-o casă de pe via Pacchiarotti, informează La Provincia Pavese. Soții Mihai s-au mutat în Italia în urmă cu zece ani. În timp, s-au integrat perfect în comunitate, fiind iubiți și respectați de cei din jurul lor. Brian, fiul lor născut pe pământ italian, a urmat școlile primare din Portalbera.

Cruntul diagnostic l-au aflat cu doi ani în urmă, când medicii le-au spus că băiețelul lor suferă de o formă foarte rară de leucemie. În ciuda tratamentelor, boala necruțătoare a reușit să-l învingă pe micuț. Brian, însă, nu și-a pierdut zâmbetul nici în cele mai grele momente, a dus o bătălie grea, pe care chiar și părinții au înfruntat-o ​​cu putere și cu mare demnitate, sperând că în cele din urmă fiul lor se va face bine.

„Suntem alături de familia îndurerată. Dispariția lui Brian ne-a întristat profund”, a transmis primarul Giovanni Maffoni, în numele întregii administrații municipale care, de îndată ce a primit vestea că Brian a decedat, a rămas mereu în contact direct cu familia.

„Ciao, micuțule Brian, acum ești un frumos înger în rai! Vei rămâne cu noi pentru totdeauna”, a transmis un prieten de-al familiei. Printre mesaje se numără inclusiv cel al colegilor de clasă și al profesorilor care au fost mereu aproape de micul lor prieten în anii de boală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Duminică dimineața, 10 iulie, la ora 10.00, a fost programată o slujbă de comemorare, de rit ortodox, la Piacenza, în Biserica San Sepolcro (via San Nazzaro 18). La sfârşitul slujbei, sicriul s-a întors pentru înmormântare la San Cipriano Po, unde a fost întâmpinat în jurul orei 13.00 de primar și de ceilalți concetățeni.

Distribuie acest articol