Copilul abandonat pe stradă în Italia este al unei familii de români din Verona

Un bebeluș de numai 4 luni a fost găsit abandonat pe stradă, la Verona, în noaptea de 14 spre 15 octombrie, în jur de miezul nopții. Copilul a fost găsit de un cetățean pakistanez și dus la spital unde se află în condiții bune de sănătate. Carabinierii au demarat o anchetă și au reușit să ajungă la părinții micuțului. Ei sunt doi români care nu aveau posibilități economice pentru a-l crește, scrie TG Verona.

Joi seara carabinierii din Verona au identificat părinții copilului abandonat în zona cartierului Golosine, în via Chioda. Este vorba despre un cuplu de români, tatăl în vârstă de 30 de ani și mama de 34, care locuiesc în Italia de mai bine de un an. În luna iulie din acest an s-a născut primul lor copil și, având în vedere situația economică precară, au primit găzduire în casa unei cunoștințe.

Fără posibilități materiale și într-un moment de mare disconfort psihic, părinții micuțului au decis să îl abandoneze pe stradă, decizie care numai datorită unor circumstanțe norocoase nu a avut un rezultat și mai dramatic.

Cei doi părinți au fost identificați datorită femeii românce care i-a găzduit.

Femeia, întoarsă de la serviciu și care între timp a aflat că un bebeluș a fost abandonat pe stradă în orașul respectiv, nevăzând copilul oaspeților ei acasă și-a dat seama de ceea ce s-a întâmplat și a sunat la 112.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii au putut apoi constata cu ușurință că cei doi români sunt părinții copilașului găsit pe strada Chioda și că sunt responsabili pentru abandon. Investigațiile sunt încă în curs de desfășurare pentru a înțelege ce i-a condus pe cei doi părinți la un gest atât de extrem, dacă a fost doar disperarea pentru sărăcia lor economică sau dacă există motive de altă natură.

Din fericire, micuțul Zeno, așa cum a fost numit de medicii de la secția de Pediatrie a  spitalului Borgo Trento după numele sfântului protector al orașului, se simte bine și în zilele următoare serviciile sociale ale municipiului Verona îi vor asigura protecția și îngrijirea. Părinții lui vor trebui să răspundă însă în fața judecătorilor pentru infracțiunea de „abandon de minori agravat, comis de un părinte”.

Între timp, consilierul pentru servicii sociale de la Primăria din Verona, Daniela Maellare, a declarat că foarte multe persoane îi contactează și spun că sunt dispuși să înfieze copilul.

Știrea inițială: Bebeluș abandonat pe stradă, la miezul nopții, în Italia. Mama copilului este căutată de polițiști