Copilul unei românce din Italia, ucis de un stivuitor. „Un copil vesel și cuminte… foarte cuminte!”

Băiatul în vârstă de 13 ani al unei românce din Sant’Andrea in Bagnolo (Cesena) a murit strivit de un stivuitor folosit la încărcarea, descărcarea și deplasarea pe distanțe scurte a produselor și materialelor folosite în ferma familiei. Adolescentul se afla la volanul utilajului care s-a răsturnat într-un șanț, conform Quotidiano Nazionale.

Un cearșaf alb pe iarbă acoperă acoperea trupul neînsuflețit al băiatului. Alături de el stivuitorul, înclinat în lateral, sub care copilul a fost strivit. O tragedie neașteptată și brutală care perturbă viața unei întregi familii.

Tragedia a avut loc în jurul orei 13.00, când Anselmo David, cu mamă de naționalitate română și tată italian, s-a urcat la volanul stivuitorului folosit în ferma de legume și fructe a familiei și s-a deplasat pe un drum de pământ din afara fermei. La un moment dat stivuitorul a părăsit direcția de mers și s-a răsturnat pe o parte, într-un șanț cu apă de pe marginea drumului. Băiatul a fost prins dedesubt și a decedat la locul dramaticului accident.

A fost găsit imediat de familiari care, disperați, au anunțat salvarea. Pentru tânărul adolescent nu a mai fost nimic de făcut.

La fața locului au intervenit imediat agenții Poliției Cesena, pompierii din Forlì-Cesena și personalul 118 care nu a putut decât să confirme decesul copilului. La fața locului s-a deplasat, de asemenea, medicul legist și reprezentantul Inspectoratului de muncă. Deși nu a fost un accident de muncă, pe lângă cercetările polițiștilor a fost declanșată și o anchetă de către Inspectoratul Muncii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: Quotidiano Nazionale

„Era un copil vesel și cuminte… foarte cuminte”, a spus un vecin despre David. „Venea des să se joace acasă la nepotul meu, îl cunoșteam bine. Un băiat de aur! Cum se poate muri așa, la numai 13 ani? A terminat clasa a VII-a, la fel ca nepotul meu, se împăcau bine. Stăteau mereu împreună după-amiaza.”

David a lăsat în urma sa doi părinți și doi frați mai mari distruși de această tragedie.

Distribuie acest articol