Copilul unor moldoveni din Italia a trecut Prutul înot pentru a ajunge la părinții săi

Într-un act de dor și disperare, un băiat în vârstă de numai 14 ani a decis să străbată înot râul Prut, într-o tentativă de a ajunge la părinții săi, plecați la muncă în Italia.

Tânărul locuia în Republica Moldova, unde a fost lăsat în grija bunicilor, menționează publicația Unimedia.

cz-648afa0707c5b6.83086797 (1)
Sursa foto: Unimedia

Departamentul pentru Protecția Copilului din Vaslui a anunțat că, pe 14 iunie, minorul a fost găsit de polițiștii români de frontieră

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au venit în sprijinul unui minor, în vârstă de 14 ani, care a traversat râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Italia, la rude”, se afirmă în comunicatul oficial al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași.

Potrivit ITPF Iași, în ziua de miercuri, 14 iunie, în jurul orei 14:30, o patrulă mixtă formată din polițiști de frontieră din România și Republica Moldova a observat o persoană ce se îndrepta de la malul râului Prut spre interiorul României.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La sosirea la fața locului, polițiștii au descoperit un tânăr dezorientat, fără documente de identitate, având asupra lui doar hainele ude și un telefon mobil.

„Polițiștii de frontieră au stabilit că tânărul este un minor în vârstă de 14 ani, cu cetățenie română și italiană, și că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă.

Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenția de a ajunge la rude, în Italia”, a mai spus sursa citată.

Ancheta este în curs de desfășurare, minorul fiind, deocamdată, în grija Direcției Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Povestea acestui copil subliniază încă o dată dificultățile cu care se confruntă familiile despărțite de migrația muncii, un fenomen frecvent atât în România, cât și în Republica Moldova.

Distribuie acest articol