Coronavirus: Amenzi în Italia pentru cei care nu respectă măsurile luate de guvernul acestei țări

Mai multe persoane din Italia au fost amendate pentru că au încălcat regulile impuse de guvernul acestei țări în ultimele zile, care prevăd măsuri de combatere a răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus.

Sancțiunile pentru cei care încalcă legea sunt cele prevăzute la articolul 650 din codul penal: până la 3 luni de închisoare și o amendă de 206 de euro. Este de asemenea posibilă circumstanța agravantă prevăzută de articolului 452, denumită „infracțiune contra sănătății publice” și care prevede o pedeapsă de la 3 la 12 ani de închisoare.

Printre cei sancționați se numără două femei care, după ce s-au întors din Lombardia la Vibo Valentia, în Calabria, au mers la restaurant pentru a sărbători ziua de 8 martie. Alte două fete care s-au filmat în Agrigento în fața unui club și au publicat apoi videoclipul pe Instagram, lăudându-se că au reușit să ocolească interdicțiile impuse în Lombardia, au fost amendate.

Au mai primit sancțiuni doi tineri originari din Parma care au așteptat toată noaptea în mașină, în apropierea aeroportului din Bologna, în încercarea de a se îmbarca pentru zborul care avea să-i ducă la Madrid unde și-au programat o vacanță. Au fost opriți de autorități.

Doi turiști din Bergamo au reușit să ajungă la destinația dorită, la Procida, dar au fost interceptați și trimiși înapoi acasă, nu înainte de a primi o amendă pentru comportamentul lor iresponsabil. La Modena a fost închis un restaurant care, în ciuda avertismentelor, a organizat un spectacol cu participarea a 30 de dansatoare și cu zeci de clienți prezenți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toată Italia a devenit zonă protejată, a anunțat luni seară premierul Giuseppe Conte.

Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.

Deplasările vor fi interzise, cu excepția celor pe motive de muncă importante și a unor probleme grave familiale sau sanitare, a anunțat premierul Conte, într-o conferință.

Măsurile au intrat în vigoare marți dimineață, 10 martie. Giuseppe Conte a explicat că „nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”.

- Continuarea după publicitate -

Vor fi închise terenurile de sport, piscinele și centrele spa. Meciuri se vor putea desfășura doar fără spectatori. Vor fi închise de asemenea centrele culturale, muzeele, teatrele și cinematografele.

Școlile vor rămâne închise în Italia până pe 3 aprilie.

Nu mai pot avea loc nunți și înmormântări pe durata de timp prevăzută. Magazinele rămân deschise, dar numai de luni până vineri. Nu se închid barurile și restaurantele, dar între clienți trebuie să existe distanță de cel puțin un metru. Măsurile anunțate de guvern includ și suspendarea tuturor concediilor pentru medici și asistenți, iar vizitele rudelor în spitale vor fi limitate doar la cazuri speciale.

@rotalianul