Coronavirus în Italia: 159 de noi cazuri dintre care 3 sunt persoane venite din România

În ultimele 24 de ore Italia a înregistrat 12 noi decese provocate de COVID-19, ridicând astfel bilanţul victimelor la 35.166, în timp ce numărul noilor cazuri de infectare confirmate este de 159, a anunţat Ministerul italian al Sănătăţii.

În regiunea Lazio au fost confirmate 15 noi cazuri de infectare, dintre care 9 în rândurile cetățenilor de naționalitate străină. Conform publicației Il Messaggero, trei dintre aceste nouă cazuri sunt în rândul unor persoane venite din România, două din Republica Dominicană şi câte unul din Ucraina, Iran, India şi Bangladesh.

Consilierul în domeniul sănătății al Regiunii Lazio, Alessio D’Amato, a declarat că astăzi au ajuns în autogara Tiburtina din Roma două autocare cu pasageri din România și un autocar din Ucraina. D’Amato face un apel la persoanele care ajung la Roma din România, Moldova și Bulgaria, să accepte să facă testul rapid pentru coronavirus. „Solicităm colaborarea comunităților în cauză și respectarea carantinei”, a precizat consilierul regional conform sursei citate.

Vineri, 31 iulie, ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat prelungirea măsurii de carantinare a persoanelor care vin din România și Bulgaria. Toți cei care sosesc în Italia din aceste țări sunt obligați să rămână în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

În prezent în Italia există 12.474 de cazuri de COVID-19 active, majoritatea acestor persoane fiind izolate la domiciliu, iar la terapie intensivă sunt internaţi 41 de pacienţi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI